De perfecte BBQ vis op Pulau Tioman

In slechts 8 stappen

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

We naderen het einde van onze reis door Maleisie. Volgens planning hebben we een paar dagen om te relaxen op een heerlijke plek, Pulau Tioman. We zitten in een luxe resort, het Berjaya, met eigenlijk veel te veel onnodige luxe (wie heeft er een golfbaan nodig als je aan het rondtrekken bent…). Maar, het is ook wel even lekker. Je kunt voor ontbijt, lunch en diner kiezen voor een buffet. Wij hebben alleen gekozen voor het ontbijt en de rest zien we wel dachten we. Dat is ook prima, want het is een groot resort en het restaurant is meer een vreetschuur dan een gezellig restaurantje. Het ontbijt is goed, maar de bediening is onge├»nteresseerd en traag. Weinig liefde.

 

Een parel van een restaurant, het Delima Seafood BBQ

Nou zit er net buiten het resort…100 meter buiten de slagboom een pareltje van een restaurant. Het Delima Seafood BBQ restaurant. Kleinschalig en overzichtelijk. Herkenbare plastic stoelen en dito tafel, TL verlichting, lage prijzen, vriendelijk personeel en heerlijk eten!

Ik geef je hier de perfecte BBQ vis in 8 stappen.

1. Kies een vissoort

Wij kozen voor de red snapper.

 

2. Kies de vis

In de koeling, heldere ogen, rode kieuwen en geen vislucht…prima!

 

3. Prepareer de vis

Snij de vis open en vouw hem plat.

 

4. Marineer de vis

Even onderdompelen in de emmer met universele marinade.

5. Voeg de geheime saus toe

Wij kregen het recept niet los….veel knoflook.

 

6. Leg de vis op de BBQ

ruime homemade BBQ voor het beste resultaat.

 

7. Wakker het vuurtje lekker aan

Goed heet maken en niet te lang want dan wordt de vis droog.

 

8. Serveer en geniet

Zeg nou zelf…dit is toch perfectie…serveer met een pittige sambal en een minder pittige chilisaus.

 

De lekkerste BBQ vis die we ooit hebben gegeten, want deze is met liefde gemaakt!

Pin It on Pinterest