Aapjes kijken in de winter in Artis

De oudste dierentuin van Nederland

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Het was koud! Zeven graden onder nul, maar de zon scheen prachtig met een helder blauwe lucht! Wat is er dan leuker om met je nieuwe fototoestel naar de dierentuin te gaan om alvast een beetje te oefenen voor onze safari in Namibië en Botswana. Door de kou was een aantal dieren naar binnen verplaatst, maar die zien we wel weer als de temeraturen gaan stijgen. We hebben een abonnement op dierentuin Artis en dat is heerlijk. Niet in de rij bij de kassa en je hoeft ook geen uren te gaan. Je kunt altijd nog een keer.

Artis

Japanse makaak

De Japanse makaken zijn aangepast aan de kou. Het is na de mens de meest noordelijk voorkomende soort primaat. Beroemd zijn de beelden van deze soort in warmwaterbronnen.

Artis

Ooievaar

Artis

Leeuwen

De leeuwen genoten zichtbaar van het zonnetje. Oude reus Ceasar en één van zijn dochters. Mama Ti-cuna is vorig jaar overleden.

Het was vorig jaar een bijzonder jaar voor de leeuwen, want wie denkt dat ze alleen maar lui zijn komt bedrogen uit. Deze reiger was daar niet op bedacht.

Vreemde vogel

Goed ingepakt tegen de kou observeert deze vreemde vogel zijn omgeving.

Aalscholver

De eerste bloemen van de Camelia

Eén van de vele monumenten in Artis, het Minangkabauhuis. Deze bouwstijl heb ik veel gezien in West-Sumatra, rond Bukittinghi. Prachtig gebied trouwens.

Artis

Rode panda

Artis

Alpensteenbok

Artis

Stokstaartjes

Artis

Afsluiter

Wat een heerlijke koude dag die wij na een korte wandeling richting het centrum afsloten bij De Brabantse aap, waar we weer warm werden van een warme chocomelk en een Manke monnik. Deze laatste wordt in eigen brouwerij De bekeerde suster gebrouwen. Echt een aanrader. Amsterdam, wat ben je toch leuk!

Pin It on Pinterest

Share This