Banana pancake

Uit Ubud, Bali
 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Banana pancakes, backpackersontbijt #1. Ik ben ze echt in alle soorten en maten tegengekomen op mijn reizen. Sommige zijn me bijgebleven en dan niet altijd omdat ze zo lekker waren dat ik nog een tweede en misschien een derde besteld heb.

De slechste

ja, dat is overduidelijk een exemplaar uit Shigatse in Tibet. De kwam half rauw op mijn bord met twee plakjes banaan. Toen ik vroeg of ze hem wel goed door konden bakken ging hij terug de keuken in, maar of ze er echt iets mee hebben gedaan betwijfel ik. Hij kwam net zo rauw weer terug uit de keuken. Ik heb het er maar bij gelaten en ben ergens anders heen gegaan.

De beste

Ook daarop is het antwoord niet moeilijk. De beste komt uit Ubud op Bali. Dat was de overtreffende trap van banana pancake. Een heerlijk malse dubbelgeslagen pannenkoek, goed gevuld met zachte banaan, gula jawa en geroosterde kokos. Op de bovenkant was nog meer geroosterde kokos gestrooid en rijkelijk overgoten met gula jawa. Als ik er aan denk dan hoor ik gelijk het nummer van Jack Johnson en loopt het water me in de mond

Maybe we could sleep in
Make you banana pancakes
Pretend like its the weekend now
We could pretend it all the time
Can’t you see that it’s just rainin’
There ain’t no need to go outsideVoorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

pannenkoekenmix
eieren
melk
geraspte kokos (geroosterd)
gula djawa (vloeibaar)
banaan (in plakjes)

Stappen

Maak het pannenkoekenbeslag zoals je gewend bent.

Doe het beslag in een koekenpan en bak hem totdat de bovenkant droog is en de onderkant bruin.

Draai hem om en verdeel wat plakjes banaan over één helft van de pannenkoek. strooi wat geroosterde kokos erover en schenk er een scheutje gula djawa over.

Wacht tot de onderkant ook bruin is en vouw de pannenkoek dan dubbel. Laat het nog even doorwarmen. Let op dat hij niet te donker wordt.

Strooi nog wat geroosterde kokos over de bovenkant en schenk er ook royaal wat gula djawa over.

Selamat makan!
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This