Banana pancakes, backpackersontbijt #1. Ik ben ze echt in alle soorten en maten tegengekomen op mijn reizen. Sommige zijn me bijgebleven en dan niet altijd omdat ze zo lekker waren dat ik nog een tweede en misschien een derde besteld heb.
De slechste
ja, dat is overduidelijk een exemplaar uit Shigatse in Tibet. De kwam half rauw op mijn bord met twee plakjes banaan. Toen ik vroeg of ze hem wel goed door konden bakken ging hij terug de keuken in, maar of ze er echt iets mee hebben gedaan betwijfel ik. Hij kwam net zo rauw weer terug uit de keuken. Ik heb het er maar bij gelaten en ben ergens anders heen gegaan.
De beste
Ook daarop is het antwoord niet moeilijk. De beste komt uit Ubud op Bali. Dat was de overtreffende trap van banana pancake. Een heerlijk malse dubbelgeslagen pannenkoek, goed gevuld met zachte banaan, gula jawa en geroosterde kokos. Op de bovenkant was nog meer geroosterde kokos gestrooid en rijkelijk overgoten met gula jawa. Als ik er aan denk dan hoor ik gelijk het nummer van Jack Johnson en loopt het water me in de mond
Maybe we could sleep in
Make you banana pancakes
Pretend like its the weekend now
We could pretend it all the time
Can’t you see that it’s just rainin’
There ain’t no need to go outside
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
eieren
melk
geraspte kokos (geroosterd)
gula djawa (vloeibaar)
banaan (in plakjes)
Stappen
Maak het pannenkoekenbeslag zoals je gewend bent.
Doe het beslag in een koekenpan en bak hem totdat de bovenkant droog is en de onderkant bruin.
Draai hem om en verdeel wat plakjes banaan over één helft van de pannenkoek. strooi wat geroosterde kokos erover en schenk er een scheutje gula djawa over.
Wacht tot de onderkant ook bruin is en vouw de pannenkoek dan dubbel. Laat het nog even doorwarmen. Let op dat hij niet te donker wordt.
Strooi nog wat geroosterde kokos over de bovenkant en schenk er ook royaal wat gula djawa over.
Selamat makan!
Eet smakelijk!
Nog meer lekkere recepten
Sharing is caring!
mmmmm… mijn favoriete ontbijt in Azië. Zo lekker! Ik ga ze eens proberen.
Zeker doen! ?
Zoooo lekker! En inderdaad in heel veel variaties te krijgen. Ik ga deze thuis eens proberen.
Succes!
Ohhhh deze klinkt zo lekker! Misschien ga ik deze wel eens dit weekend uitproberen, al ben ik niet zo’n held in de keuken ;p
Wij eten de banana pancake, gemaakt door Wayan Linta bij Wahyu Bungalows in Ubud.
Lekker! Met kokos en gula djawa?
Oh yum, dit klinkt heerlijk! Heb er nu al zin in!
Wat een heerlijk recept! De overtreffende trap, ben benieuwd. Ga het een keer uitproberen!
Leuk..succes!
Natuurlijk banana pancake, ik eet ze thuis nooit, maar in Azië ontkom je er haast niet aan. Lekker!
Ik maak ze thuis ook regelmatig…omdat ze zo lekket zijn ?
Lekker zeg, krijg er gelijk trek van!
Eten en reizen… dat is sowieso de beste combi 😉 Leuk dat receptje!
Helemaal eens!
Mooi recept! Mijn lekkerste banana pancake komt van Kelapa Mas in Candidasa, Bali. Het recept is bijna hetzelfde, met als extra nog schijfjes limoen (jeruk nipis) erbij en/of een scheutje limoensap. Ik bak ze ook in NL af en toe, in kokosolie, en dan laat ik de geroosterde kokos weg. Ook lekker.
Dank je! Met limoen klinkt ook lekker! Ik ben gek op kaffir limoen..ga ik een keer proberen! Bedankt voor de tip!
Lekker! Pannenkoeken en bananen zijn heilig en ik eet dan ook heel vaak bananenpannenkoeken in Azië 😉 . Ontbijt, lunch, diner…een bananenpannenkoek is altijd welkom.
Ja, lekker he. Soms ook een welkome afwisseling van ontbijt met rijst ?
Een keer wat anders dan de hollandse pannenkoeken. Lijkt me trouwens heerlijk om een keertje te eten. Liefst natuurlijk waar ze vandaan komen maar zelf proberen te maken zal de makkelijkste oplossing zijn. Leuk recept!
Haha, ja op Bali smaken ze natuurlijk nog beter ?
Oh wat heerlijk dit! Ik ben ook zo’n fan van banana pancakes… En ik moet zo nog boodschappen doen, dus misschien wat beslag en bananen in huis halen voor morgenochtend of vanavond of gewoon altijd 😉
Heerlijk ontbijtje!
Hmmmm lekker! Ik heb op Bali ook meerdere keren pancake banana gegeten altijd goed ??
Vaste waarde in Azie! ?