Batu Caves, even buiten Kuala Lumpur

Hindoetempel in een grotformatie

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Vanuit Kuala Lumpur kun je eenvoudig met het openbaar veroer of taxi naar de Batu Caves. Dit is een grotformatie waarin zich Hindoetempels bevinden, Het eerste dat je ziet als je aankomt is een mega groot gouden beeld van Lord Murugan. Hij is de god van oorlog en overwinning. Hij is de zoon van Parvati en Shiva en de broer van Ganesha. Je snapt dat dit een heilige plaats is voor Hindoes.

Lord Murugan, Batu Caves

Grottencomplex

Om in de grotten te komen moet je eerst een behoorlijk steile trap op van 272 treden. Toen wij er waren werd er gerenoveerd. Met emmertjes werden bouwmaterialen omhoog gebracht. Bezoekers werd gevraagd om ook wat mee naar boven te dragen. Vele handen maken licht werk! De grootste grot, de Kathedraalgrot is 400 meter lang en 100 meter breed. In de grote grot bevindt zich een gat op ongeveer 30 meter boven je. De binnenkant van de grot is begroeid en bewoond.

Batu Caves

Apen

Het eerste dat je ziet zijn waarschijnlijk apen. Er leeft een hele kolonie java-apen. Soms zijn ze best een beetje brutaal en zoals met alle wilde dieren, hou afstand en pas op je spullen. Deze brtuale aap heeft een plastic tasje gejat met lekkere koekjes er in. Nou, hij laat het zich uitgebreid smaken.Batu CavesHet levert wel mooie plaatjes op als ze een beetje stil blijven zitten.

Batu Caves

Tempels

Via een wat kleinere trap kom je in de Kathedraalgrot.

Batu Caves

In de grotten bevinden zich Hindoetempels en prachtige beelden en versieringen.

Batu Caves is een must-see als je in Kuala Lumpur bent. De combinatie van de gigantische  natuurlijke grotten en de hindoetempels is heel bijzonder. En je van apen houdt, dan zit je helemaal goed!

Pin It on Pinterest

Share This