Besouk aan Marrakech

Verdwalen in een wirwar van straatjes en steegjes

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Besouk? Nou ja, ik wil één aspect van Marrakech belichten dat wat mij betreft een bezoek al rechtvaardigt. De souks. Als je Marrakech echt wilt beleven duik dan een souk binnen. De geuren en kleuren die je daar ruikt en ziet geven mij het gevoel dat ik op een plek ben waar het al duizenden jaren hetzelfde gaat. Lederwaren, kruiden en specerijen, fruit, noten, olijven, noem maar op. Je kunt in de souk van Marrakech van alles kopen. Mensen roepen naar je en willen wat verkopen, maar alles gaat heel gemoedelijk en als je vriendelijk duidelijk maakt geen interesse te hebben dan is het goed. Doe het met een glimlach en je krijgt er minimaal twee terug.

Een riad, ons thuis voor een paar dagen

Als je in Marrakech bent dan is het zeker een aanrader om in een riad te verblijven. Een riad is een traditioneel Marokkaans huis met een binnentuin. Het woord riad komt van het Arabische woord ryad dat tuin betekent. Het verhoogt het sprookjesachtige duizend-en-een-nachtgevoel.

Medina

We verbleven op loopafstand van de medina, het oudste deel van Marrakech. Een doolhof van straatjes en steegjes, waar je gewoon moet verdwalen. Er is altijd wel iemand die je weer de goede kant op wijst. Hier bezoeken we de souk.

We hadden het geluk dat het ook nog eens prachtig weer was, ondanks dat we in er in december waren. Dan is het wat frisser, maar we hadden wel volop zon.

Van deze foto’s krijg ik spontaan een glimlach! Marokko, we komen snel terug!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This