We waren in 2005 in Cambodja, maar de laatste keer dat ik echt origineel Cambodjaans heb gegeten was begin 2017 in Jalan Alor in Kuala Lumpur. Dit is een straat waar je de heerlijkste streetfood kunt eten. Wij aten er meerdere keren bij een Cambodjaans restaurantje in een poging om de hele kaart te proberen, zo lekker was het daar…we zijn een eind gekomen! Let bij het eten van streetfood wel altijd op!
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
200 gram biefstuk
1 handvol basilicum blaadjes (ik neem graag Thaise basilicum voor nog meer smaak)
3 tenen knoflook (uit de knijper)
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel sojasaus
3 eetlepels water
2 paprika’s (rood en groen)
1 eetlepel olie (om in te bakken)
rijstnoodles of witte rijst
Stappen
Snij de parika’s in dunne repen en de biefstuk in dunne plakjes. Zet de wok op het vuur en doe de olie er in.
Bak de biefstuk op hoog vuur snel bruin. Bewaar de biefstuk apart op een bord.
Voeg de knoflook toe aan de wok en daarna de paprika. Roerbak dit totdat het beetgaar is.
Voeg de biefstuk weer toe samen met de oestersaus, sojasaus en het water.
Roer nog even door en zet het vuur uit.
Roer de basilicumblaadjes er door en serveer met de noodles of witte rijst.
Eet smakelijk!
Nog meer lekkere recepten
Sharing is caring!