Bizar indrukwekkend

De Karni Mata tempel in India

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Bizar indrukwekkend, of eigenlijk bizar en indrukwekkend, de Karni Mata tempel in India. In 2008 maakten wij onze huwelijksreis door Rajasthan en Uttar Pradesh. De eerste twee weken door Rajasthan hadden we een prive chauffeur om ons langs de mooie plekken te rijden. Dit was natuurlijk superdeluxe en we hadden ook nog eens geluk met de chauffeur die ons op allerlei onverwachte plekken bracht. We hadden van te voren niet een hele vaste route afgesproken, maar zouden natuurlijk wel langs bekende plaatsen als Jaipur, Jodhpur en Jaisalmer gaan. We gingen ook langs de Karni Mata tempel.

Karni Mata tempel

De tempel bevindt zich in Deshnoke, vlakbij Bikaner. De chauffeur vroeg of we daar langs wilden om een hele bijzondere tempel te zien. Nu zijn wij niet de moeilijkste, dus als de chauffeur ons iets bijzonders wil laten zien dan gaan wij mee. Zo kom je nog eens om onverwachte en bijzondere plekken. Nou, deze plek was bijzonder en bizar tegelijk.Toen we aankwamen zagen we een mooie tempel met bewerkt marmer en grote marmeren beelden. Dit belooft veel, maar niets kon ons voorbereiden op wat we in de tempel zouden aantreffen.

Karni Mata tempel, India

Karni Mata tempel, India

Karni Mata tempel, India

De tempel staat lokaal bekend als het achtste wereldwonder.

Karni Mata tempel, India

Van de ratten besnuffeld

We kopen toegangskaarten en leveren onze schoenen in, want die moeten uit voordat je de tempel in gaat. Op dat moment verteld de chauffeur ons dat deze tempel zo bijzonder is omdat hier ratten worden vereerd en dat deze lieftallige diertjes in grote getalen rondlopen en verzorgd worden in de tempel. Met knikkende knietjes lopen we de tempel binnen en ja hoor, er staat al direct een grote kom met melk waar de ratten zich tegoed aan doen.

Karni Mata tempel, India

Er lopen hier inderdaad overal ratten. Ze zijn niet bang, maar komen ook niet op je af lopen…gelukkig!

Karni Mata tempel, India

Overal in de tempel staat eten en drinken voor de ratten. Het is een bizar gevoel om hier tussendoor te lopen. De keutels knisperen onder je voeten. Even een foto nemen, want anders gelooft niemand dit…

Karni Mata tempel, India

In en buiten de tempel doet iedereen alsof dit de normaalste zaak van de wereld is. Kinderen spelen tussen de ratten in de tempel.

Karni Mata tempel, India

Deze prachtige meneer bleef rustig zitten toen ik hem fotografeerde.

Bij Karni Mata, India

Een bizarre, maar ook hele bijzondere plek om te belanden tijdens je huwelijksreis. Als je naar India gaat kun je het best het onverwachte verwachten. India is nooit saai en altijd bijzonder.

 

Pin It on Pinterest

Share This