Campingsafari op het Mutiara resort

Taman Negara, Maleisie

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Wij waren in het Taman Negara National Park in Maleisie en sliepen in het Mutiara resort. Het enige hotel aan de kant van de rivier de Tembeling waar ook de ingang van het Nationale Park zit. De overige hotels zitten aan de overkant van de rivier in het dorpje Kuala Tahan. Het Mutiara resort is groot, veel vrijstaande chalets (grote houten huisjes). Van de receptie/restaurant naar ons chalet was ongeveer 4,5 minuut lopen. Dit is geen straf want het is ontzettend mooi…veel groen en vlak tegen de jungle van het nationale park.

Mutiara Resort Chalet

Mutiara Resort Chalet

Campingsafari

Iedere keer als we pendelden tussen het restaurant en ons chalet was het weer genieten van de dieren die we tegenkwamen. Sommige dieren zien gewoon niet de grens tussen de jungle en het resort. Hier een aantal filmpjes die we van deze dieren gemaakt hebben.

Als eerste Bill, een grote hornbill die rond de receptie zijn thuis had gevonden. Logisch want daar kreeg hij ook te eten.

Er liepen ook veel leguanen rond

En een grote groep apen

Verder werden we s’nachts nog verrast door een groep van 8 jungle pigs…varkens uit het bos dus…helaas te donker om te filmen. Ook veel mooie vogels, vlinders, libelles en insecten gezien. In het restaurant liep Koen…een soort vriendelijke kalkoen.

Kortom, ook zonder nachten in het park zelf door te brengen heb je de kans om met dieren uit de jungle in aanraking te komen. Het resort is wel wat duurder, maar de ligging vergoedt alles.

Pin It on Pinterest

Share This