Champignonsaus met ouzo

Een beetje Grieks

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

De winter komt er aan en de herst is al gearriveerd. Guur weer, regen, wind en kou! Brrrr! Tijd voor hartverwamende, maar makkelijke kost. Lekker gebakken biologische aardappeltjes, home made appelmoes en gebraden vlees met een heerlijke champignonsaus met ouzo, een verrassende Griekse twist. Voor mij is het helemaal compleet met een biertje van mijn favoriete Belgische brouwerij Achouffe, in de herfst natuurlijk bokbier.

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

250 gram champignons (in plakjes)
1 ui (- gesnipperd)
1 teen knoflook (uit de pers)
handvol dille
1 volle eetlepel bloem
300 ml groentebouillon
scheutje kookroom
scheutje ouzo
zwarte peper
klontje roomboter

Stappen

Fruit de ui en de knoflook in een klontje boter totdat de ui glazig is. Voeg daarna de champignons toe en bak op zacht vuur een minuut of zes mee.

Strooi de bloem over het champignons en bak kort mee terwijl je blijft roeren.

Voeg na een seconde of 30 de bouillon toe en blijf nog even roeren. Laat dit op zacht vuur een minuut of 10 doorpruttelen. Roer af en toe door.

Voeg daarna de zwarte peper, dille, room en de ouzo toe en laat nog een minuutje of wat mee verwarmen.

Oh, en de appelmoes maak je gewoon lekker zelf. Schil 4 moesappelen en verwijder het klokhuis. Snij de appel in blokjes en doe ze in een schaal 10 minuten in de magnetron. Als ze helemaal zacht zijn kun je de appelstukjes eenvoudig pureren met een vork. Roer er een snufje kaneel doorheen en dan komt het moeilijkste…laat het afkoelen. Pure nostalgie. Je koopt nooit meer een pot appelmoes.

Kali Orexi
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This