Chili con carne

Met lekker veel groenten
 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
De herfst is begonnen, de winter komt er aan. Het is weer tijd voor hartverwarmende recepten. Wat dacht je van deze heerlijke chili con carne, met gehakt en lekker veel groenten. Maak het zo pittig als je zelf wilt of denkt aan te kunnen. Na wat onderzoek lijkt het recept uit het grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten van Amerika te komen. In Texas claimen ze dat ze het hebben uitgevonden in de tijd van de cowboys, maar zij aten het zonder bonen. In andere staten schijnen ze er wel bonen in te doen. Ik ken het niet anders dan met bonen EN met vlees, con carne dus.

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

1 pot bruine bonen
300 gram rundergehakt
1 paprika
1 blik gepelde tomaten
1 grote ui
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel chilipeper (of meer als het wat pittiger mag)
1 theelepel paprikapoeder (eventueel de gerookte variant)
1 groentenbouillonblokje

Stappen

Bak het gehakt rul in een pan.

Snij de paprika in blokjes en voeg deze bij het gehakt. Bak een paar minuutjes mee.

Snij de uien en de prei klein en doe deze in de pan. Laat het een paar minuutjes zachtjes smoren.

Voeg de gepelde tomaten en het bouillonblokje toe. Roer goed door.

Voeg de specerijen en de uitgelekte bruine bonen toe en laat het geheel goed doorwarmen.

Enjoy your meal Cowboy!!
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest