Chinese gegrilde baby paksoi

Met sesamolie en chilipeper
 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Gewoon te lekker en zo eenvoudig te maken. Chinese gegrilde baby paksoi met sojasaus, sesamolie en chilipeper. Gegarneerd met licht geroosterd sesamzaad. Een heerlijk bijgerecht bij je Aziatische maaltijden. Ik heb Koraans chilipeper (Gochugaru) gebruikt omdat ik dit erg lekker vind, maar je kunt gerust andere chilipeper of chiliflakes gebruiken. Het is maar net waar je van houdt. Ook de hoeveelheid kun je natuurlijk variëren naar eigen smaak.

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

6 struikjes baby paksoi
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel olie
1 theelepel chilipeper (ik gebruikte Koreaanse chilipeper (Gochugaru), maar je kunt ook gewone chilipeper gebruiken.)

Stappen

Rooster het sesamzaad licht in een droge koekenpan.

Was de paksoi goed en snij de struikjes door het midden.

Doe de olie in de pan en laat het heet worden. Leg de gehalveerde struikjes met de platte kant in de pan. Rooster deze lichtbruin en draai ze dan om. Rooster deze kant ook licht bruin.

Leg de struikjes op een bord en druppel de sojasaus en de sesamolie er over.

Strooi het geroosterde sesamzaad en de chilipeper er over.

Serveer direct en smullen maar!

请享用
Qǐng xiǎngyòng
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest