Chinese sesam noodles

Binnen 10 minuten klaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Oke, sommige recepten zijn gewoon genant om te delen. Deze Chinese sesam noodles zijn zo simpel om te maken dat je bijna niet van een recept kunt spreken. Je kluts wat ingredienten door elkaar, kookt je favoriete noodles en stopt alles in een leuke kom. Klaar is kees! Oke, om het af te maken stooi je er nog wat garnering overheen. That’s it! Fool proof! En het resultaat? Nou gewoon, de lekkerste noodles die je ooit hebt gegeten. Ik kan dit op elk moment van de dag wel eten, zo lekker!

China

Over snel zijn gesproken, dat doet me denken aan de eerste keer dat ik in China was. Ik kon al wel aardig met stokjes eten, maar als je goed keek kon je wel zien dat ik nog niet helemaal ingeburgerd was. Naast dat ik met mijn twee meter sowieso wel opviel tussen de lokale bevolking.

Op dagtour in China

We gingen met een dagtour mee. ’s Morgens bezochten een leuke lokale bezienswaardigheid, dan lunch en daarna door naar de tweede bezienswaardigheid. Ze vertellen je natuurlijk niet dat je ook nog in een super commerciële thee proeverij terecht komt en dat je op een gegeven moment meer horloge’s om je heen ziet dan dat je in je rest van je leven nog zult zien. Ach, dat hoort er een beetje bij in China. Je houdt je een beetje voor de sullige westerling en doet net of je niet snapt dat ze willen dat je iets koopt. Je neemt gewoon nog een slokje thee.

Chinese lunch

Maar goed, de lunch, daar gaat het ook om snelheid. Naar goed Chinees gebruik worden er allemaal gerechten op tafel gezet en je vult je eigen bakje met al dat lekkers. Op mijn gemakkie begin ik wat met mijn stokjes te pakken en naar mijn mond te brengen. Ik heb twee happen genomen en de gids staat al op zijn horloge te kijken. Hmm…ik ga niet met honger weer de bus in, dus ik kijk eens goed naar mijn Chinese tafelgenoten om te kijken hoe die dat doen. Dat gaat net wat efficienter (lees: sneller). Ze toppen het bakje helemaal af, brengen het aan de mond en schuiven met de stokjes het eten zo naar binnen. Dan ben je bij dit gerecht niet alleen binnen 10 minuten klaar met koken, maar ook met het opeten. Hoe je het ook eet…geniet er van!Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

1 teen knoflook
1,5 cm gember
1 eetlepel tahin
2 eetlepels pindakaas
2 theelepels chili pasta of sambal (ik gebruikte chili-knoflook)
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel donkere sojasaus
1 theelepels suiker
1 eetlepel rijstwijnazijn
2 eetlepels sesamolie
noodles
4 lente-uien
1 eetlepel sesamzaad
klein handje pinda’sStappen

Pers het teentje knoflook en schil en rasp de gember. Doe dit met alle ingredienten tot en met de sesamolie in een kom en roer goed door elkaar. Verdeel de saus over 2 kommen.

Snij de lente ui in ringetjes en zet apart. Hak de pinda’s in kleine stukjes en zet apart.

Verdeel de saus over 2 kommen.

Kook je favoriete noodles volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Laat ze uitlekken en verdeel ze over de kommen met saus. Stooi nu de lente-ui erover (bewaar een klein beetje voor de garnering) en roer alles goed door.

Garneer met het sesamzaad, de pinda’s en het kleine beetje lente-uitjes.

That’s all folks!

 

请享用
Qǐng xiǎngyòng
Eet smakelijk!

Nog meer lekkere inspiratie!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This