Er zit lekker wat zoete ketjap en nootmuskaat in. Heerlijk met witte rijst en natuurlijk nog wat andere lekkere Indonesische bijgerechten, zoals perkedel ketang kornet, sate ayam of tumis kankung. natuurlijk mag ook de homemade seroendeng niet ontbreken.
Dat wordt weer genieten!
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
800 gram runder stoofvlees
2 grote uien
3 tenen knoflook
2 theelepels verse nootmuskaat
3 kruidnagels
2 theelepels sambal oelek
75 milliliter ketjap manis
1,5 eetlepel tamarinde pasta
2 salam blaadjes (Indonesische laurier)
200 milliliter water
Olie om in te bakken
eventueel wat zout
Stappen
Snij het vlees in grove stukken en marineer het vlees minstens 2 uur met de tamarinde en een klein scheutje ketjap manis. Zet het zolang in de koelkast. Haal het ruim voordat je begint weer uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
Maak een pasta (boemboe) van 1 ui, knoflook, kruidnagels, nootmuskaat en de sambal. Ik deed het in een vijzel, maar met een keukenmachine of staafmixer kan ook prima.
Snij de laatste ui fijn en fruit deze in wat olie.
Voeg het gemarineerde vlees (zonder de marinade) toe en schroei dit rondom dicht. Voeg nu ook de marinade toe en bak alles nog even goed door.
Doe het vlees in de slowcooker en doe er de ketjap, 200 milliliter water en de salamblaadjes bij. Zet de slowcooker op de hoogste stand en laat het vlees in een paar uur gaar worden met de deksel op de pan. Wel af en toe even kijken of het niet te droog wordt. Doe er dan nog een scheutje water bij.
Breng eventueel op smaak met wat zout.
Eet smakelijk!
Nog meer lekkere inspiratie!
Sharing is caring!