Damaraland in Namibie

Waar woorden tekort schieten

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Soms kom je op plekken die direct goed voelen. Je ziet de schoonheid en ervaart de stilte. Je komt thuis op een plek waar je nog niet eerder bent geweest. Het landschap voelt als een warme deken en het gebrek aan elekticiteit en mobiele dekking voelt als pure luxe. Als woorden tekort schieten moeten de foto’s het verhaal vertellen. Dit is Damaraland in Namibie.

Damaraland

Accommodatie in Kalkbron

We hadden een geweldige accommodatie in Kalkbron. Rondom een hele grote rots zijn een klein aantal tenten zo neergezet dat je heel veel privacy hebt. Er was geen electriciteit, geen mobiele dekking, geen afleiding Er was wel heel veel rust, ontelbare sterren aan de hemel door het ontbreken van lichtvervuiling en een prachtig uitzicht. We vonden het helemaal top! De buitenbadkamer maakt het helemaal af!

Vreemde vogels in het kamp

BEL DE POLITIE! Vreemde vogels in het kamp met bovengemiddelde interesse voor de inhoud van onze auto. De brutale vlegels bleven gewoon op en rond de potentiele buit zitten en leken het niet erg te vinden om herkenbaar op de gevoeligeplaat vastgelegd te worden.

[UPDATE] De vreemde vogels zijn gevlogen zonder buit, maar met achterlating van een grote glimlach bij de tijdelijke eigenaren van de auto, blij met deze bijzondere ervaring en prachtige herinnering.

Schilderijen van bijna 2500 jaar oud

Bij Twyfelfontein kun je eeuwenoude rotstekeningen zien. De naam slaat op een waterbron die niet heel betrouwbaar was voor wat betreft de beschikbaarheid van het water. Er was dus altijd twijfel of er water was. De tekeningen zijn prachtig en ontzettend goed bewaard. Je ziet tekeningen van dieren die er nu ook nog in de buurt rondlopen, maar ook van zeeleeuwen en pinguins. Dat komt omdat vroeger de zee veel dichterbij was dan nu. Indrukwekkend om te zien. Te bezoeken onder begeleiding van een gids met interessante verhalen, zoals over de herkomst van de naam Twyfelfontein, maar nog veel meer weetjes!

Nog meer vreemde en minder vreemde wezens

Soms komen er wel olifanten in de buurt, maar de kans dat je wat kleinere dieren ziet is vele malen groter. De red headed rock agama is een snelle hagedis, maar als je geluk hebt blijft hij even poseren voor een foto. In de ochtend staken duizenden vreemde torren de weg over, best een bizar gezicht. Impala’s zijn altijd leuk om te zien en lopen er ook in groten getale rond.

Damaraland is niet een gebied in Namibie waar je als eerste over hoort of leest, maar het is wat mij betreft wel een van de indrukwekkendste delen van Namibie. Prachtige natuur, leuke bezienswaardigheden en grappige dieren.

zou jij Damaraland bezoeken tijdens een reis door Namibie?


Pin It on Pinterest

Share This