De beste Instagram foto's

Van Indenvreemde.nl in augustus 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Komkommertijd? Ja een beetje. Ik merk dat het wat rustiger is op Instagram. Heeft vast met vakantietijd te maken. We gaan het merken zodra de vakantieperiode ten einde komt of het weer een beetje aantrekt. Ik ga zelf nog lekker twee weekjes naar Griekenland. Rhodos dit keer. Daar zijn we nog niet geweest, maar ik hoor en lees daar hele goede verhalen over. Ach, Griekenland is altijd goed! Dit zijn de best beoordeelde Instagramfoto’s van augustus gevolgd door nog meer Instagram inspiratie van accounts die ik met veel plezier volg.

Kerk van de verlosser op het bloed, Sint-Petersburg, Rusland

In 2011 gingen we met mijn werk naar Sint-Petersburg. Het is een mooie traditie dat we eens in de zoveel jaar met alle werknemers en onze partners een leuke trip maken. Sint-Petersburg was de bijzondere bestemming. Prachtige stad met veel mooie bezienswaardigheden. Natuurlijk de Hermitage, maar ook schitterende gebouwen en kerken. Zoals deze, Kerk van de verlosser op het bloed. Kleurrijk en speels.

Kerk van de verlosser op het bloed, Sint-Petersburg

Sadhu in Kathmandu, Nepal

In Nepal en zeker in Kathmandu kom je regelmatig Sadhu’s tegen. Dit zijn mensen die hun leven volledig toewijden aan het bereiken van spirituele vrijheid. Dit doen ze door meditatie en het beoefenen van yoga. Je ziet ze veel in de drie koningssteden van Nepal.

Sadhu Nepal

Taj Mahal, Agra, India

Tsja, de Taj Mahal. Schitterend gebouw. Bijna helemaal van marmer. Prachtig om te zien. Op internet zie je vaak de mooiste foto’s waarop het lijkt dat de Taj helemaal zo populair niet is. Je ziet namelijk helemaal geen andere mensen op die foto’s. De realiteit is net een tikkie anders.
Taj mahal, IndiaOverigens blijft het een bezoek waard. Indrukwekkend op van dichtbij te zien. Het is niet voor niets zo populair. Kijk ook eens op de Indiapagina van Indenvreemde.nl.

Nieuwmarkt, Amsterdam

Op de markt op de Nieuwmarkt verkopen ze bordjes voor de toeristen. Amsterdam is natuurlijk veel meer dan alleen maar drugs en prostituees. Het heeft natuurlijk heel veel cultuur maar ook mooie natuur.

Nieuwmarkt, Amsterdam

Krügerpark, Zuid-Afrika

Mijn allereerste safari ooit was in het Krügerpark in Zuid-Afrika. Ik was meteen verkocht. Wat is het toch geweldig om de prachtige dieren die er rondlopen in het wild te zien. Deze nieuwsgierige hyena bijvoorbeeld.

Hyena, Krugerpark

Streetfood Jalan Alor, Maleisie

Met streetfood is het altijd een beetje opletten. Lees de Streetfood do’s en don’ts voordat je je er in stort. Maar als je het goed doet dan is het ook echt top! Jalan Alor is in Kuala Lumput DE straat om streetfood te eten.

Jalan Alor, Kuala Lumpur

Leuven, België

Wat een leuk stadje is leuven. We deden een op-en-neertje naar Leuven vanuit Amsterdam. Mooie kerken en een prachtig stadhuis. Ook de wijk met de oude Stella Artois fabriek is bijzonder door de tegenstelling van het oude industriele met de moderne nieuwbouw.

LeuvenLeuven

Ankor Wat, Cambodja

Gewoon een foto van wat kleine ventjes in Ankor Wat. Wij gingen hier twee hele dagen met een gemotoriseerde riksja van tempel naar tempel. Ongelooflijk dat dit niet één van de nieuwe zeven wereldwonderen is, zoals bijvoorbeel Petra in Jordanie en Chichen Itza in Mexico dat wel zijn.

Ankor Wat, Cambodja

Het was weer een leuke maand met terugblikken op reizen die ik langere tijd geleden heb gemaakt, maar ook maakten we in augustus trips naar Leuven en Berlijn.

Meer reisinspiratie op Instagram?

Instagram staat vol met prachtige foto’s van mooie bestemmingen. De volgende accounts volg ik met heel veel plezier. Neem eens een kijkje op:

Lies rond de wereld: natuur, wildlfe en roadtrips! Met prachtige foto’s uit Zuid-Afrika, een recente reis naar Japan en een trip naar Edinburgh. Hou dit account in de gaten want er gaat meer moois uit Zuid-Afrika volgen.

Ropstar: het instagram account van Niels bevat naast prachtige natuurfoto’s ook mooie foto’s van steden en architectuur. Dat laatste vind ik zelf altijd lastig om mooi vast te leggen en daarom kan ik extra genieten van de foto’s van Niels.

Yourtravelguideonline: mede door de prachtige foto’s van een roadtrip door Amerika op het account van Marcel weet ik dat ik daar ook ooit heen moet. De natuur is overweldigend! De mooie foto’s beperken zich niet tot Amerika. Laat je door Marcel inspireren!

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This