De drie koningssteden van Nepal

Kathmandu, Patan en Bhakthapur

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Niet één, niet twee, maar Nepal heeft drie koningssteden. Naast Kathmandu zijn er ook nog Patan en Bhakthapur. Alle drie de steden liggen in het culturele centrum van Nepal, de Kathmandu vallei. Na de dood van koning Malla liet hij elk van zijn drie zonen een koninkrijkje na. Ze wilden natuurlijk niets voor elkaar onderdoen en maakten er iets moois van.

"<yoastmark

 

Durbar plein

Elke stad heeft een Durbar plein waar het paleis van de koning aan ligt en precies daar staan de geweldige gebouwen, tempels en beelden die het bezoek zo bijzonder maakt. Je maakt zo een sprong een paar eeuwen terug in de tijd. Om een goed beeld te krijgen van de prachtige architectuur en de rijkdom van de drie koningen is het zeer aan te raden om alledrie de steden te bezoeken.

Van klein tot groot, je wordt met veel enthousiasme ontvangen…de namaste’s vliegen je om de oren…heel gezellig en vriendelijk!

Namaste

Namaste

 

Overal hoor je het muzikale Om Mani Padme Hum, een mantra uit het Tibetaans boeddhisme. Dat draagt bij aan het zen gevoel dat dit gebied uit straalt.

Sadhu’s

Het kan gebeuren dat je door een van de rondlopende Sadhu’s, wordt gezegend en je de rest van de dag met een prutje rijst op je voorhoofd rondloopt. Gewoon laten gebeuren, het maakt de ervaring compleet. Een kleine vergoeding wordt natuurlijk wel gewaardeerd. Sadhu’s zijn heilige mannen die hun leven aan de Hindugod Shiva wijden.

Sadhu

Sadhu

 

Pottenbakkersplein

In Bhaktapur is het ook leuk om het pottebakkersplein te bezoeken waar aardewerk wordt gemaakt terwijl je er bij staat te kijken…heel leuk om te zien.

Pottenbakkersplein

Pottenbakkersplein

 

Een detail dat je echt niet mag missen is het prachtige houtsnijwerk van een venster in de vorm van een pauw.

Pauw venster

Pauw venster

 

De drie koningssteden maken Nepal een nog fantastischere reisbestemming. Er is meer dan de bergtoppen van de overweldigende Himalaya, trekkings, prachtige natuur, vriendelijke mensen en heerlijk eten….

 

 

Pin It on Pinterest

Share This