De Durian Experience

Een stinkend zaakje

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Ik kom al geruime tijd in Azie en herken de geur al van verre…verschrikkelijk. De durian. Volgens de Maleisiers is dit de Koning der Vruchten. Volgens vele westerlingen is het de ultieme kwelling. Tijd voor een onderzoek.

Overal durian te koop

Nog niet eerder ben ik zo vaak en veel geconfronteerd met durian als in Maleisie. De Maleisiers moeten er wel erg gek op zijn. De producten worden overal verkocht en aangeprijsd. In winkelcentra, op de markt en er zijn zelfs durianshops.

Durian producten

Zo zag ik Durianijs, durianchocola, durianpralines, duriannougat, duriantaart en duriankoekjes, durianjam, duriandrankjes en zelfs duriankoffie.

Heaven

Heaven for durian lovers…dus!

Durian heaven

Durian heaven

 

De keerzijde

Hoe gek ze ook op durian zijn, er is ook een groot nadeel….de stank. Dat maakt dat er vaak expliciet wordt verboden om durian mee te nemen in hotels, bussen of taxi’s.

Mijn Durian Experience

Tsja, als ze er in Maleisie zo gek op zijn dan moet er toch iets moois schuilen achter die stank…ruwe bolster, blanke pit soms? Er zit niets anders op om zelf de proef op de som te nemen en de durian te gaan proberen. Zo gezegd, zo gedaan en we gingen naar Jalan Alor waar we een mooie, niet al te grote durian op de kop tikten en ik mijn eerste durian experience doorstond. Blijft het bij deze ene keer of zat mijn koffer vol met durianproducten op de terugweg? Bekijk het volgende filmpje en je weet het!

Heb jij al eens durian geproefd…ik ben benieuwd naar jouw ervaring…laat het me weten!!

Pin It on Pinterest

Share This