De foodhallen in Amsterdam

Een walhalla voor foodies

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Na ruim twee jaar wonen in Amsterdam was ik nog steeds niet bij de foodhallen geweest. Afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver. Ik ken natuurlijk de foodcourts in Azië, maar had geen idee wat ik van de Foodhallen in Amsterdam konden verwachten.

Foodhallen Amsterdam

Eerste indruk

Ja, die is goed. Met de metro en de tram ging ik naar Amsterdam West naar de Foodhallen in een oude tramremise aan het Bellamyplein. Het mooie pand straalt een bijzondere sfeer uit, beetje industrieel. Op de grond zie je nog de oude tramrails, een leuk detail.

Foodhallen Amsterdam

Het concept is eigenlijk heel simpel. Met 21 foodstands en drie verschillende bars is er keuze zat. Je haalt bij een stand of bar iets te eten of te drinken, betaalt ter plekke en zoekt een plekje aan één van de vele tafels om er lekker van te gaan genieten. Een ideale manier om mensen te ontmoeten. Als het druk is schuif je gewoon ergens aan bij een tafel waar het past. Gezellig!

Foodhallen Amsterdam

Ik probeerde de dim sum bij Dim Sum Thing en viel meteen met mijn neus in de boter. Dit is heerlijk. Dim sum zoals het hoort…Dim Summum dus eigenlijk!

Foodhallen Amsterdam

Foodhallen Amsterdam

Ik dronk een Munchies biertje van de Amsterdamse brouwerij Oedipus van de Beer Bar. Een heel fruitig biertje met een behoorlijke lychee smaak, lekker!

Foodhallen Amsterdam

Schuif gewoon lekker aan!

Foodhallen Amsterdam

Deze mannen van The Butcher maken echt de lekkerste hamburgers! Ik probeerde The Daddy…250 gram vlees en de beste burger die ik in lange tijd heb gegeten.

Foodhallen Amsterdam

Natuurlijk is er nog veel meer lekkers dat ik helaas niet heb kunnen proberen, maar een mens moet iets te wensen hebben. Ik kom gewoon nog een keer terug. Met een Rotterdamse eigenaar ligt het natuurlijk voor de hand dat de Foodhallen zijn vleugels ook uitstrekt naar deze mooie stad. In de zomer gaat dit gebeuren. Van mij mag dit concept zich als een olievlek over Nederland verspreiden. Te leuk!

Pin It on Pinterest

Share This