De Ngorongoro krater

Ingesloten wild in Tanzania

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

De ngoronggoro-krater is een bijzonder natuurgebied. Door de rand van de krater is het voor bepaalde diersoorten niet makkelijk of zelfs onmogelijk om de krater te verlaten of binnen te komen. Je zult hier bijvoorbeeld geen giraffen vinden. Zij kunnen de steile wanden niet afdalen met hun lange benen. De migratie van zebra’s en gnu’s gaat ook dwars door de krater en op het hoogtepunt bevinden er zich wel 500.000 grote zoogdieren binnen de kraterwand. Normaal gesproken zijn dat er ongeveer 25.000. Nog steeds heel veel als je de omvang van de krater in ogenschouw neemt. De Ngorongoro-krater staan op de Unesco werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets. Het is een uniek stukje natuur.

Ngorongoro

Wat technische gegevens

De Ngorongoro -krater isĀ  is de grootste caldera van een vulkaan ter wereld. Naar schatting is deze vulkaan 2 a 3 miljoen jaar geleden onstaan en was zo’n 5000 meter hoog. De huidige bodem van de krater ligt op zo’n 2200 meter hoogte. De krater heeft een diameter van rond de 20 kilometer en omvat in totaal 260 vierkante kilometer. Aan de rand vind je de toeristen accommodaties. Naast de safari-jeeps mogen alleen de Masai zich in de krater bevinden. Zij gaan dagelijks met hun koeien de krater in om ze daar te laten drinken.

Ngorongoro

Wildlife

Geen giraffen dus, maar wel volop leeuwen, jachtluipaarden, olifanten, nijlpaarden, gnoe’s en zebra’s.

Ngorongoro

Ngorongoro

De leeuwenpopulatie is ook aanzienlijk. Het waren geen 14 leeuwen zoals we in de Masai Mara zagen, maar toch indrukwekkend.

Ngorongoro

Ngorongoro

Ngorongoro

Los van de vele dieren is het de Ngorongoro -krater gewoon een prachtig groen natuurgebied.

Ngorongoro

Soms is het eenvoudig om de dieren te spotten…

Ngorongoro

en soms is het wat lastiger, maar dat is juist het leuke van safari.

Ngorongoro

Jachtluipaarden zijn natuurlijk supersnel als het moet, maar over het algemeen vertonen ze gewoon standaard kattengedrag en liggen ze maar een beetje te luieren.

Ngorongoro

Net zoals de nijlpaarden zoeken ze wat verkoeling op het heetst van de dag.

Ngorongoro

Af en toe spot je ook een restant van een goede maaltijd…

Ngorongoro

en zijn er altijd types die azen op de laatste restjes.

Ngorongoro

We hadden geluk met het spotten van deze zeldzame serval. Wat een prachtig dier en wat mij betreft een van de small five.

Ngorongoro

Wow, wat een prachtige ervaring om hier in deze oude vulkaan op safari te gaan. Als je naar de Serengeti gaat dan moet je zeker ook dit stukje Unesco werelderfgoed bezoeken. Je zult er geen spijt van krijgen. Als je net als ons aan de rand van de krater in je accommodatie verblijft dan heb je zelfs kans dat je vanuit je accommodatie al dieren kunt spotten. ik kan je vertellen, dat is uniek wakker worden.

Pin It on Pinterest

Share This