de reis naar mijn reisblog, deel 2

Indenvreemde.nl bestaat een jaar!

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Om maar direct met de deur in huis te vallen…Indenvreemde.nl bestaat één jaar. Een halfjaar geleden gaf ik een eerste update over de reis naar mijn reisblog. Toen was ik nog lerende als beginnend blogger en dat ben ik nu nog steeds…haha. Ik heb natuurlijk wel veel bijgeleerd, maar je ontdekt ook steeds weer meer zaken waar je toch eigenlijk weinig vanaf weet. Dat maakt het ook zo leuk!

Indenvreemde.nl – Food and Travel

Wat is er anders? Ik heb de naam van het blog uitgebreid met Food and Travel. Dit dekt beter de lading van waar mijn blog over gaat. Ik schrijf heel graag over mijn reizen, maar net zo graag over eten op reis. Halverwege het jaar ben ik begonnen meer nadruk te leggen op recepten van wereldgerechten die ik op mijn reizen ben tegen gekomen. Deze recepten plaats ik op vrijdag, een soort van Foodie Friday dus 🙂 Net zoals mijn reisfoto’s zijn ook de foto’s van de wereldgerechten van mezelf. Ik kook de gerechten dus zelf en alleen als ze lekker genoeg zijn deel ik ze met jullie. Ik plaatste in het eerste jaar 31 recepten uit 16 landen. De absolute knaller is “Chinees geroosted buikspek, heerlijk krokant!“, dit recept werd 2293 keer bekeken en 166 keer gedeeld op Facebook. Daar word ik blij van! Als andere mensen het zo leuk vinden dat ze het gaan delen.

In totaal plaatste ik 123 blogs. De meeste dus over mijn reizen, zowel in het verleden als afgelopen jaar. Op de pagina “Bestemmingen” kun je zien waar ik op de wereld ben geweest. Dit jaar kwamen daar de volgende mooie bestemmingen bij:

en stedentrips naar:

Ik (her)ontdekte ook hoe mooi Nederland eigenlijk is. Zo schreef ik over de Amsterdamse Waterleidingduinen, de Drentsche Aa en onze achtertuin, de Gaasperplas.

Logo

Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw logo, of eigenlijk een logo, want dat had ik nog niet. Ik ging aan de slag met mijn iPad Pro en bijbehorende Apple pencil en liet mijn creativiteit de vrije loop. Ik kwam op het volgende logo.

Indenvreemde.nl logo blauw

Persoonlijk

Mede door dit blog heb ik ontdekt dat ik reizen (en eten ;-)) het allerleukst vind. Ik nam de beslissing om minder te gaan werken om meer te kunnen reizen (niet meer te eten hoor!). Vanaf 1 januari werk ik dan ook 90%. Samen met Jolanda heb ik de grootste lol om onze reisplannen voor de komende jaren te bepalen en te herbepalen en herherbepalen…ja ze veranderen nog wel eens, maar er is ook zo veel te zien en te doen. Voor dit jaar staan ze redelijk vast:

  • Op safari in Namibië/Botswana
  • Roadtrip Denemarken/Zweden, de eerste keer naar Scandinavie!
  • En ons geliefde Griekenland, dit keer naar Kos.
  • en in ieder geval een city trip naar Parijs!

De safari naar Namibë en Botswana is een cadeautje aan onszelf, we zijn dit jaar namelijk 10 jaar getrouwd en dat moet gevierd worden. Hoe kun je dat beter doen met een mooie reis!

Martin en Jolanda in Sofia

Fotografie

Een andere oude hobby die weer begon te kriebelen is fotografie. Jaren heb ik gezeuld op reis met een grote rugzak vol met fotoapparatuur. Een body, drie lenzen, een flitser, filters, opladers, statief en dan had ik ook nog een aparte videocamera. Op een gegeven moment was ik het zo zat om de hele reis meer bezig te zijn met het wisselen van lenzen dan met de reis zelf. Ik ben toen overgestapt op een compactcamera. Nu ben ik ervan overtuigd dat een goede foto niet alleen komt door goede apparatuur, maar ook door de keuze van onderwerp, compostie, perspectief, noem maar op. Een technisch niet perfecte foto kan toch bij mij aankomen als het onderwerp iets met je doet. Ik heb dan ook jaren met volle tevredenheid gebruikt gemaakt van diverse compactcamera’s.

Aalsgolver op de Gaasperplas

De ontwikkeling gaat echter door. Waar ik vroeger een hele rugzak vol met apparatuur nodig had, kan dat nu met een stuk minder. Met de digitale body’s van tegenwoordig kun je prima filmen en je hebt lenzen waarmee je een groot bereik hebt van groothoek tot ultra telezoom. Ik heb dus de keuze gemaakt om weer een digitale spiegelreflex te kopen, een Canon 80d met een Tamron 18-400 mm lens. Daar moet ik de komende jaren toch goed mee uit de voeten kunnen om mooie foto’s te maken. Deze mooi poserende aalscholver nam ik recent op de Gaasperplas in Amsterdam.

Social media

Indenvreemde.nl groeit gestaag op zowel Facebook als Instagram, met resp. ruim 300 likers en 800 volgers ben ik blij om te zien dat er genoeg mensen zijn die mijn ‘content’ waarderen. Ik ben daar heel trots op! Dit waren de negen best beoordeelde foto’s op Instagram van 2017.

Verbeterpunten

Valt er wat te verbeteren? Zeker! ik denk dat een blog (en een blogger) altijd in ontwikkeling is. Zo hoop ik natuurlijk dat de groei van likers en volgers doorzet, maar ik moet ook gaan kijken hoe ik bezoekers op mijn blog langer kan vasthouden doordat ze ook geïnteresseerd raken in de andere informatie op mijn blog en niet na het bezoek van één pagina weer vertrekken. Het bouncepercentage is nog te hoog. Daarnaast wil ik regelmatiger blogs plaatsen. Op maandag en woensdag een nieuw reisblog en op vrijdag een nieuw recept, maar soms is dit gewoon een uitdaging met alle andere bezigheden (werk enzo). De meeste bloggers zullen herkennen dat bloggen gewoon best veel tijd kost.

Ik wil mezelf verder ontwikkelen als fotograaf omdat ik het leuk vind om weer meer zelf in ‘control’ te zijn van het resultaat in plaats van mijn camera de keuze’s te laten maken. Ik ga zeker ook nog eens een blog schrijven over mijn ontwikkelingen op dit gebied.

Daarnaast wil ik ook meer de commerciële mogelijkheden van Indenvreemde.nl – Food and Travel gaan ontdekken. Naast tijd kost een blog ook gewoon geld en het zou mooi zijn als Indenvreemde.nl zelfvoorzienend zou worden. Een hele leuke uitdaging, maar hee, Rome is ook niet in één dag gebouwd 🙂

Toekomst?

Ik hoop dat jullie me willen blijven volgen op mijn reis naar mijn reisblog. Ik sta heel erg open voor suggesties en verbeteringen. Neem gerust contact met me op! Samen reizen we verder!

Pin It on Pinterest

Share This