Boottocht door de jungle

Taman Negara, Maleisie

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

De jungle is altijd overweldigend. Fantastische natuur, wilde dieren, klein en groot, onwerkelijke geluiden en de rust die er van uit straalt. Dit keer waren we in Taman Negara, Maleisie, de oudste jungle ter wereld. Dit heeft te maken dat de jungle bij Taman Negara niet geraakt is door de ijstijd of het kappen van bomen, waardoor het een primaire jungle is. Veel andere regenwouden zijn secundaire regenwouden omdat door ijstijden of het kappen van bomen nieuwe bomen zijn gegroeid. Dit is in Taman Negara dus niet het geval. Het is jungle in de originele staat.

Met een boot door de jungle

We deden geen overnachting in de jungle, zoals ik ooit op Sumatra deed, maar we gingen met een boot door de jungle varen. De rivier de Tahan kronkelt door het regenwoud. Met een gids stapten we s’morgens in de boot en we zouden op diverse plekken in de jungle uitstappen. Bijvoorbeeld bij een hele grote boom…en als ik groot zeg dan bedoel ik ook GROOT.

Big tree

De boot maakt best veel geluid waardoor de kans dat je grote dieren ziet klein is, maar wie het kleine niet eert….we zagen wel een mega eekhoorn, ijsvogels, grote vissen. Op een stukje wandeling zagen we deze mooie duizendpoot. Oppassen, want hoe klein ze ook zijn ze kunnen stevig bijten. Dat kan ik me nog herinneren van mijn jungle trekking in Bukit Lawang waar één van de gidsen was gebeten en behandeld moest worden. Lekker laten lopen dus…

Duizendpoot

Bekijk de volgende video om te zien hoe je de jungle ervaart vanaf de rivier.

En ja, ook midden in de jungle heb je lifters.

Hitch hiker

Een hele gave dagtrip waar we heel vrolijk van zijn geworden.

Taman Negara selfie

Je kunt in Taman Negara ook meerdaagse trekkings doen als je net als ik overweldigd wilt worden door de natuur in Taman Negara en wilt blijven overnachten in de jungle!

Pin It on Pinterest

Share This