Dit is Sal in Kaapverdie

Of je gaat eilandhoppen of verblijft in een all-inclusive resort

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Of je nu gaat eilandhoppen, zoals wij dat deden, of dat je in een all-inclusive resort zit, op Sal in Kaapverdie is genoeg te zien en te doen. Ben jij al eens de zee in gelopen terwijl de haaien tien meter verderop rondjes zwemmen? Bekijk de prachtige kleurrijke muurschilderingen of neem een kijkje als de verse tonijn aan land wordt gebracht. Bezoek de zoutmijn, het heet hier niet voor niets Sal. Gewoon lekker chillen in het leuke Santa Maria? Natuurlijk! Kijken naar de kleurrijke mensen onder het genot van een caipirinha met lokale rum. Het kan er allemaal. Dit is Sal!

Sal

Eerste kennismaking met Kaapverdie

in Nederland kennen we het woord ‘gezellig’ dat zich maar lastig laat vertalen in een buitenlandse taal. In Kaapverdie kennen ze het woord ‘morabeza’ dat voor iedereen weer net iets anders betekent. Het dichtst in de buurt komen woorden als ‘gastvrijheid’ en ‘vriendelijkheid’. Het is de norm op Kaapverdie en dat hebben we gemerkt!

Sal

Onafhankelijkheid

Kaapverdie was tot 1975 een kolonie van Portugal. Je ziet er natuurlijk veel Portugese invloeden. De voertaal is Portugees en ook het eten is beinvloed door Portugal. Amilcar Cabral speelde een grote rol in de onafhankelijkheid van Kaapverdie. Hij heeft dit zelf nooit mogen meemaken, want hij werd vermoord door de Portugeze geheime politie. Op Kaapverdie zijn ze hem echter nog niet vergeten, getuige deze muurschildering.

Sal

Santa Maria

Grote kans dat je op sal in het stadje Santa Maria zit. Hier zitten de meeste hotels en resorts op nog geen 20 minuten van het vliegveld. Wij zaten in het Budha Beach hotel, een heerlijk rustige plek even buiten Santa Maria, maar op loop afstand van het centrum. Daar vind je veel restaurants en cafe’s. Een aanrader is Cabo Fruit, een klein cafeetje waar je terecht kunt voor een heerlijk verfrissend drankje en een hapje.

Sal

Verder zie je in het centrum veel souvenirwinkels en voor een heerlijk ijsje kun je hier ook uitstekend terecht.

Sal

Sal

Strand

Je kunt natuurlijk in je hotel aan het zwembad gaan liggen, maar zeg nou zelf, de stranden zien er toch ook erg aanlokkelijk uit.

Sa

Middenin Sal ligt de aanlegsteiger waar de vissers aan land komen met hun vangst die daar ter plekke wordt schoongemaakt en verhandelt.

Sal

Sal

En als je je vangst kwijt bent, dan is het even lekker chillen tussen de visnetten.

Sal

Shark bay

Hier kun je de zee inlopen en tot een meter of tien van de haaien komen. Het zijn natuurlijk geen gevaarlijke haaien, maar met een lengte van 2 tot 3 meter toch indrukwekkend. Kom je te dicht in de buurt dan zwemmen ze een stukje verder. Neem je weer wat meer afstand, dan komen ze vanzelf weer dichterbij.

Sal

Zoutvlakte

Op Sal wordt zout gewonnen uit zee. Als je er met de auto op uitgaat dan is het leuk om hier even langs te rijden.

Sal

Sal

Streetart

Rij naar het dorpje Palmeira om mooie beschilderde huizen te zien.

Sal

Sal

Sal

Ga je met een auto het eiland rond, dan zie je ook dat het niet allemaal even hip and happening is. Eigenlijk is Sal een van de minder mooie eilanden van Kaapverdie, maar ook in vergankelijkheid schuilt schoonheid.

Sal

Sal

Het leven van een fotograaf gaat niet over rozen en soms hou je er natte voeten aan over…

Sal

Maar dan heb je wel en leuke foto…

Sal

Geen big 5 in dit Afrikaanse land, maar voor wie er oog voor heeft is er genoeg te zien.

Sal

Op Sal is er voor ieder type reiziger of vakantieganger voldoende te genieten. Naast dat het er altijd lekker weer is, kun je er ook heerlijk eten. Met dagelijks verse vis is het puur genieten. Probeer ook zeker eens de lokale gerechten als Cachupa of Jagacida. Een kaasplankje met lokale geitenkaas met marmelade van Santo Antao gecombineerd met een lekker rood wijntje van Fogo. Afgerond met een espresso van koffiebonen van Fogo heb je een top maaltijd!

Sal

Dit is Sal! Iets voor jou?

Pin It on Pinterest

Share This