Pulled pork

Met homemade barbecuesaus en friet

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Slow, slow, just take it slow. Normaal gesproken kook ik thuis, maar met dit recept wordt er voor me gekookt. Door de slowcooker welteverstaan. Wat een ideaal apparaat. Je moet wel even geduld hebben, want het gaat….slow. Juist! Dat wil niet zeggen dat ik helemaal niets hoef te doen, zeker als je het gerecht zonder pakjes en zakjes wilt maken. In dit recept voor pulled pork gaat een behoorlijke hoeveelheid barbecuesaus. Die kun je kant-en-klaar uit een fles gebruiken, maar homemade is natuurlijk nog lekkerder. Heerlijk met verse frietjes.

Dit gerecht is een paar jaar terug superpopulair geworden door de foodtruckfestivals. Overgevlogen uit de Verenigde Staten. Vaak geserveerd op een broodje met coleslaw. Ik maak het meestal met eigengemaakte friet en een simpele salade. Het draait hier om de pulled pork, boordevol lekkere smaak.

Pulled pork in de slowcooker

Hoe makkelijk kun je het jezelf maken. De slowcooker doet het meeste werk.

Pulled pork

Lekker sudderen. Even spieken (en de heerlijke geur opsnuiven), maar dan snel weer de deksel op de pan.

Pulled pork

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

Barbecuesaus

150 ml ketchup
1/2 eetlepel Worcestersaus
1/2 eetlepel mosterd
1/2 eetlepel sojasaus
1 eetlepel bruine basterdsuiker

Pulled pork

500 gram procureur (in plakken van ongeveer 3 cm dik)
100 ml water
35 ml witte wijnazijn
1 ui
3 tenen knoflook
150 ml barbecuesaus (zelfgemaakt het lekkerst!)
1/2 eetlepel mosterd
2 theelepels oregano
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel gerookt paprikapoeder

Stappen

Barbecuesaus

Doe alle ingredienten in een klein pannetje. Verwarm dit ongeveer 10 minuten op laag vuur. Roer regelmatig door totdat het een lekker dikke saus is geworden.

Pulled pork

Snipper de ui en de knoflook grof. Doe deze samen met de overige ingredienten in de Slowcooker (of een braadpan met dikke bodem) en roer eens goed door.
Leg de procureur er bovenop en zet de slowcooker op de hoogste stand. Zet de warmte bron op een lage stand als je een braadpan gebruikt. Het moet lekker gaan pruttelen, maar zorg dat het niet gaan aanbranden. Doe de deksel op de pan.

Nu een paar uur geduld hebben totdat het vlees eenvoudig uit elkaar getrokken kan worden. Bij mij duurde dat ongeveer 4 uur in de slowcooker op de hoogste stand.

Lekker met een simpele salade en zelfgemaakte frites van biologische aardappelen. Heerlijke smaak en je hoeft niet te schillen!

Enjoy your meal!
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This