Dit gerecht is een paar jaar terug superpopulair geworden door de foodtruckfestivals. Overgevlogen uit de Verenigde Staten. Vaak geserveerd op een broodje met coleslaw. Ik maak het meestal met eigengemaakte friet en een simpele salade. Het draait hier om de pulled pork, boordevol lekkere smaak.
Pulled pork in de slowcooker
Hoe makkelijk kun je het jezelf maken. De slowcooker doet het meeste werk.
Lekker sudderen. Even spieken (en de heerlijke geur opsnuiven), maar dan snel weer de deksel op de pan.
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
Barbecuesaus
150 ml ketchup
1/2 eetlepel Worcestersaus
1/2 eetlepel mosterd
1/2 eetlepel sojasaus
1 eetlepel bruine basterdsuiker
Pulled pork
500 gram procureur (in plakken van ongeveer 3 cm dik)
100 ml water
35 ml witte wijnazijn
1 ui
3 tenen knoflook
150 ml barbecuesaus (zelfgemaakt het lekkerst!)
1/2 eetlepel mosterd
2 theelepels oregano
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel gerookt paprikapoeder
Stappen
Barbecuesaus
Doe alle ingredienten in een klein pannetje. Verwarm dit ongeveer 10 minuten op laag vuur. Roer regelmatig door totdat het een lekker dikke saus is geworden.
Pulled pork
Snipper de ui en de knoflook grof. Doe deze samen met de overige ingredienten in de Slowcooker (of een braadpan met dikke bodem) en roer eens goed door.
Leg de procureur er bovenop en zet de slowcooker op de hoogste stand. Zet de warmte bron op een lage stand als je een braadpan gebruikt. Het moet lekker gaan pruttelen, maar zorg dat het niet gaan aanbranden. Doe de deksel op de pan.
Nu een paar uur geduld hebben totdat het vlees eenvoudig uit elkaar getrokken kan worden. Bij mij duurde dat ongeveer 4 uur in de slowcooker op de hoogste stand.
Lekker met een simpele salade en zelfgemaakte frites van biologische aardappelen. Heerlijke smaak en je hoeft niet te schillen!
Eet smakelijk!
Sharing is caring!
Oh, hou op, ik moet nog eten en ik heb zo’n trek! Ik ben niet zo van varkensvlees en eet het haast nooit, maar ik krijg er toch spontaan zin in. Spaanse worsten (koud) en hammen eet ik dan weer wél regelmatig. Dus ik sjoemel wel. 😉
We eten zo veel mogelijk biologisch vlees, niet altijd, maar in het geval van varkensvlees wel. Gezonder voor mens en dier en ook een stuk lekkerder!
Pulled pork is eigenlijk het enige gerecht met varkensvlees dat ik eet. Als het goed is klaargemaakt is het zooo lekker! Deze variant in de slowcooker ziet er weer top uit. En dan die combinatie met zelfgemaakte friet… Ik krijg er spontaan trek van!
Zeker een aanrader!
Mmmmmm dat ziet er lekker uit! Is het recept ook te maken zonder slowcooker?
Ja hoor, in een braadpan (dikke bodem) op een zacht vuurtje gaat het ook prima!
Ik ben niet zo dol op pork, maar Pulled Pork vind ik dan wel weer lekker! En koken met een slowcooker lijkt me echt een uitkomst! Misschien maar eens naar kijken als ik weer in NL ben 😉
Ideaal, als het eten eenmaal in de SC zit heb je er geen omkijken meer naar!
Pulled pork kan zó lekker zijn!
Deze ziet er echt heel goed uit. Als ik een slowcooker had dan wist ik het wel. 🙂
Kan ook prima in een braadpan!
Oehf wat moet dit lekker geweest zijn!! Ik hou van Pulled Pork! Al zie ik het mezelf nooit zo zelf maken haha. Dat gaat dan net weer iets te ver! hihih
Tsja, het is wel een kwestie van geduld!