Finding Nemo

Op de Perhentians in Maleisie

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Sinds mijn jeugd eigenlijk nooit meer gesnorkeld…en dat is toch jammer, want ik weet dat ik het altijd geweldig vond. Nu we in het snorkelparadijs van Maleisie waren, de Perhentians, moest het er maar weer eens van komen. Zo gezegd, zo gedaan.

Eerste duik

Fantastisch…je loopt de zee in en je waant je direct in een tropisch aquarium. Niet alleen door de temperatuur van het water, de heerlijke zon, het koraal op de bodem, maar vooral door de vele kleurrijke vissen die rond je zwemmen.Ik ging snorkelen zonder enige verwachting, dus ook zonder een camera. Tijdens de eerste duik zag ik al veel geweldige vissen…een zwartpunthaaitje van een kleine 50 cm, een barracuda en een rog.

Tweede duik

Voor weinig huur je een onderwatercamera en voor nog minder een snorkelset. Er is dus eigenlijk geen noodzaak om met deze zaken een hele reis rond te gaan zeulen voor dat ene snorkelmoment. Het is mij in ieder geval prima bevallen. Duik twee dus met de camera in de aanslag, met als resultaat een mooi filmpje van deze fantastische onderwaterwereld.

Finding Nemo

Nemo gevonden? Oordeel zelf…

Pin It on Pinterest

Share This