Garnalen in knoflookroomsaus met spinazie en Parmezaanse kaas
Garnalen en kaas, een niet voor de hand liggende combinatie, maar de Italianen weten er weer iets lekker van te maken. Dit garnalen gerecht in roomsaus met heel veel knoflook is een echt feel good gerecht. Met roomboter, room en kaas is dit niet een heel ‘slank’ gerecht, maar wel één waar je met volle teugen van zult genieten.
Dit is weer zo’n heerlijk gerecht uit de Italiaanse keuken.
Italiaanse keuken
Wat mij aanspreekt aan de Italiaanse keuken is dat er met relatief weinig ingrediënten, simpele maar ontzettend lekkere gerechten gemaakt worden. Als je heel weinig ingrediënten gebruikt is het nog belangrijker om goede en verse ingrediënten te gebruiken. Goede Italiaanse olijfolie koop in bij Foodelicious. Deze Siciliaanse olijfolie is heerlijk en een goede combinatie met een wat rijpere balsamico azijn. Combineer deze twee in een simpele tomaten salade, wat verse zwarte peper erbij en je bent klaar. Mijn inspiratie komt vaak uit de Italiaanse kookbijbel, de De zilveren lepel. Op mijn bord met Italiaanse recepten in Pinterest bewaar ik ook regelmatig Italiaanse recepten die ik online tegenkom en me aanspreken. Neem gerust eens een kijkje.
Wat eet je er bij?
Natuurlijk is spaghetti of een lekker brood een goede optie, maar ik besloot om wat biologische krieltjes te bakken in roomboter met wat knoflook en zodra ze bruin zijn te bestrooien met heel fijn geraspte parmezaanse kaas en wat peterselie. Op smaak brengen met wat grof zeezout. Het resultaat was heerlijk!
Maak voor de zekerheid wat meer dan je denkt op te kunnen, om teleurstelling te voorkomen als de pan leeg is. Dit is echt zo’n gerecht waarvan je blijft eten.
Garnalen in knoflookroomsaus met spinazie en Parmezaanse kaas
Voorbereidingstijd
Minuten
Wachttijd
Minuten
Kooktijd
Minuten
Aantal porties
Personen
Ingrediënten
200 gram grote garnalen
50 gram roomboter
3 flinke tenen knoflook
2 handenvol verse bladspinazie
150 ml kookroom
1 ui
100 gram semi-gedroogde tomaten
100 gram Parmezaanse kaas
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
Handvol verse peterselie
Citroensap naar smaak
Stappen
Smelt de boter in een pan en bak de knoflook op middelmatig vuur aan. Voeg de garnalen toe en bak deze bijna gaar. Haal ze uit de pan en bewaar ze. Later voegen we ze weer toe.
Bak de fijngesneden ui in dezelfde pan glazig. Voeg de uitgelekte en fijngesneden semi-gedroogde tomaten toen. Bak deze even mee.
Doe nu de room erbij en roer even goed door. Voeg nu de spinazie toe en laat deze slinken. Roer dan de fijngeraspte Parmezaanse kaas toe. Blijf roeren.
Doe nu de garnalen erbij en eventueel nog wat room als de saus te dik is. Roer de Italiaanse kruiden en de verse peterselie vlak voor het serveren erdoor. Knijp er optioneel nog wat citroensap over.
Dit recept is



Buon appetito!
Eet smakelijk!
Nog meer lekkere recepten