Gebakken gnocchi met peterselie en Parmezaanse kaas

Met spaghetti en andere pasta ken ik wel duizend-en-één recepten, maar met gnocchi was ik toch een soort one-trick-pony, ik maakte altijd hetzelfde. Dat is prima, want gnocchi met salieboter en Parmezaanse kaas is echt heerlijk, maar het gaat na een tijdje toch vervelen. Daarom zocht ik een andere manier van bereiden van de gnocchi. Natuurlijk zou ik de sauzen van de recepten die ik normaal met spaghetti of andere pasta maak kunnen serveren bij de gnocchi, maar dat was niet helemaal de bedoeling. Te makkelijk. Toen zag ik dat je gnocchi ook kunt bakken. Dat leek me eens iets heel andere en ben het gaan proberen. Met groot succes kan ik wel zeggen, want dit is niet alleen super lekker, maar ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken. Door het Coronavirus kunnen we voorlopig niet naar Italie reizen, maar met dit gerecht haal je Italie gewoon in huis.

Rome

Positieve kanten van een lock down

Nu heel Europa in verband met het Coronavirus in lock down lijkt te zijn en ook wij toch enigzins op onszelf zijn aangewezen, proberen we er maar het beste van te maken. Ik kan (en moet) met mijn werk gelukkig prima thuiswerken. Dat gaat gewoon door. Het scheelt mij wel 2 uur reistijd op een dag, dus dat is een voordeel. Afgelopen weekend hebben we gebruikt om wat klussen in huis te doen. Een blauwe muur in de woonkamer heeft nu de kleur ‘kreeft’, een beetje oranje-bruin en de keuken is weer smetteloos wit. Daarnaast zijn we begonnen om de foto’s van het eten iets te professionaliseren, zie het blog van Jolanda, “Altijd bezig met eten”. Er gaat nog meer tijd en aandacht naar het eten en nu ook de foto’s van het eten. Omdat ik toch al thuis ben, kan ik wat eerder koken om dan bij daglicht nog foto’s te maken. Dat geeft toch het mooiste resultaat.

Gebakken gnocchi

Gnocchi

Het Italiaanse woord gnocchi is het meervoud van gnocco en betekend ‘klont’. Gnocci zijn dus klonten, vaak gemaakt van aardappel en tarwemeel. Ik gebruikte de gnocchi uit het versschap van de AH. Deze is gemaakt van aardappel en rijstmeel en glutenvrij. Ze kunnen wel melk en/of lactose bevatten. De gnocchi worden gebakken in ruim roomboter met veel knoflook en chilivlokken. Ik heb op het laatst geraspte Parmezaanse kaas en fijngesneden bladpeterselie toegevoegd. Ik heb geen extra zout toegevoegd doordat ik gezouten roomboter gebruik. De Parmezaanse kaas is ook al vrij zout van smaak.  Het resultaat is…proef zelf zou ik zeggen.

Wat eet je er bij?

Een simpele tomatensalade met bijvoorbeeld wat goede olijfolie en wat balsamico is een eenvoudige en lekkere aanvulling op de gnocchi. 

Gebakken gnocchi

Serveer het met lekker wat extra Parmezaanse kaas en een goed glas wijn. 

Gebakken gnocchi met peterselie en Parmezaanse kaas

Voorbereidingstijd

Minuten

Wachttijd

Minuten

Kooktijd

Minuten

Aantal porties

Personen

Ingrediënten

400 gram (glutenvrije) gnocchi
3 grote tenen knoflook
100 gram fijngerapte Parmezaanse kaas
100 gram gezouten roomboter
Bosje bladpeterselie

Stappen

Smelt de boter op een gemiddeld vuur en voeg de fijngesneden knoflook toe. Zodra de knoflook begint te kleuren haal je het uit de pan. Bewaar het om later weer toe te voegen.

Voeg nu de gnocchi toe in de knoflookboter. Laat deze langzaam garen. Blijf voorzichtig roeren. De buitenkant van de gnocchi wordt langzaam bruin en knapperig.

Doe de knoflook weer terug in de pan en voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door. Roer vlak voor het serveren de peterselie er door.

Dit recept is

Buon appetito!
Eet smakelijk!

Pin It on Pinterest

Share This