Italiaanse gnocchi

Met salieboter en Parmezaanse kaas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Door het super eenvoudige recept voor spaghetti aglio e olio ben ik toch eens gaan kijken of er nog meer Italiaanse recepten zijn waarmee je met met heel weinig moeite een fantastisch gerecht op tafel tovert. Het werd gnocchi van aardappel met salieboter en wat Parmezaanse kaas. Nu moet ik er wel bijvertellen dat ik kant-en-klare, maar wel verse, gnocchi heb gebruikt van onze grootgrutter uit de Zaan.  Dat maakt het een nog sneller recept. Door de salieblaadjes te bakken in de boter worden ze lekker krokant. Ik gebruikte overigens biologische grasboter van het merk de Weerribben, wat mij betreft de lekkerste roomboter die er is. Met wat verse Parmezaanse kaas er overheen heb je echt een top gerecht.

Het gerecht is heerlijk als voorgerecht, maar kan ook prima als onderdeel van de hoofdmaaltijd geserveerd worden. Combineer het dan met een lekkere salade en een stukje vlees, bijvoorbeeld saltimbocca. 



Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

400 gram gnocchi
100 gram boter
Handvol verse salieblaadjes
50 gram Parmezaanse kaas
Zout

Stappen

Rasp de Parmezaanse kaas heel fijn.

Zet een pan met water en wat zout op en breng het aan de kook.

Smelt de boter op zacht vuur en voeg daarna de blaadjes salie toe. Laat deze meebakken totdat ze krokant zijn. De boter mag wel licht bruin worden, maar laat het niet aanbranden.

Doe de  gnocchi in de pan en kook ze gaar volgens de aanwijzing op het pak.

Laat de gnocchi goed uitlekken. Serveer met wat eetlepels salieboter er overheen en wat salieblaadjes.

Strooi er wat Parmezaanse kaas overheen en serveer direct.

 

Buon appetito!
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest