Griekse bifteki gevuld met feta

Dat noem ik nog eens geluk bij een ongeluk hebben! Zoals zovelen werk ik in deze coronaperiode vanuit huis, nou ja ons vakantiehuisje in Drenthe dan. Zoals ik al eerder schreef hebben we daar internet laten aansluiten zodat ik ook echt kan werken. Met de Drentsche Aa op onze drempel kunnen we in onze vrije tijd heerlijk de natuur in. Bij het huisje kunnen we  lekker in onze bostuin zitten. Natuurlijk is dat  veel leuker als je ook nog een beetje lekker weer hebt. Dat is precies het geluk dat we de afgelopen lange periode hebben gehad. Het was fantastisch weer. Dan krijg ik direct associaties met vakanties naar lekkere zonnige bestemmingen zoals Griekenland. Toen we plannen maakten om te gaan barbecueën wilde ik ook direct lekkere Griekse bifteki maken.

Deze variant met heerlijke verse kruiden en gevuld met feta voert me direct terug naar de tijd dat we nog lekker naar Griekenland konden reizen. Nu dan even niet kan, halen we Griekenland maar naar ons toe.

Griekse bifteki gevuld met feta

Dit is een super makkelijk recept met een groot resultaat. Je mengt gewoon het gehakt met een uitje en een eitje en de verse en gedroogde kruiden. Verdeel in gelijke porties en maak er ballen van. Maak een kuiltje in de bal en vul deze met een heerlijk stukje feta. Vouw nu het gehakt weer om de feta tot een bal.

Nog meer behoefte aan Griekenland in eigen land, probeer dan eens één van de volgende gerechten:

Wat eet je erbij?

Ik word altijd vrolijk van een simpele Griekse salade, wat brood en wat tzaziki. Voor mij is de maaltijd dan compleet.

Griekse bifteki gevuld met feta

Voorbereidingstijd

Minuten

Wachttijd

Minuten

Kooktijd

Minuten

Aantal porties

Personen

Ingrediënten

500 gram rundergehakt
1 rode ui
Blaadjes van 1 takje verse munt
1/2 bosje vers bladpeterselie
1/2 eetlepel gedroogde oregano
1 ei
zout en peper naar smaak
100 gram feta
2 eetlepels maizena

Stappen

Meng het gehakt met de overige ingredienten, behalve de feta. Verdeel het in 4 gelijke porties.

Verdeel de feta in vier gelijke stukken.

Maak een bal van een portie gehakt en maak er een deuk in. Plaats een stukje feta in de deuk en vouw het gehakt er omheen zodat je weer een bal hebt.

Grill de bifteki’s op de barbecue of een grill. In de koekenpan kan natuurlijk ook. Zorg dat ze goed gaar zijn.

Dit recept is

Kali orexi
Eet smakelijk!

Nog meer lekkere recepten

Pin It on Pinterest

Share This