Griekse stifado uit de slowcooker

Met heerlijke specerijen als kaneel, piment, laurier en kruidnagel

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Zoals je wellicht weet ben ik een groot Griekenland fan en van het Griekse eten. Een van mijn favoriete Griekse gerechten is stifado. Het is een stoofgerecht dat vaak met rundvlees wordt bereid, maar ook soms met konijn. Ik koos voor het eerste. Het is echt comfort food, vooral ook door de heerlijke specerijen die er in gaan. Ik heb het mezelf dit keer makkelijk gemaakt door het kookwerk uit te besteden aan de slowcooker. Ideaal! In Griekenland wordt het vaak geserveerd met frietjes of rijst. Soms krijg je ook beide erbij. Maak maar gerust voor 2 dagen want de dag erna smaakt het nog lekkerder als alle smaken goed op elkaar zijn ingewerkt. Traditioneel worden er kleine witte uien gebruikt, maar deze zijn lastig te krijgen. Ik gebruikte sjalotten. Deze gaan heel in het gerecht en het is ook de bedoeling dat ze heel blijven. Niet te enthousiast roeren dus.

Cycladen

Slowcooker

Dit is een ideaal gerecht om in de slowcooker te maken. Je doet de voorbereidingen en daarna doe je alles in de slowcooker, Deze zorgt in een paar uur voor heerlijk mals stoofvlees zonder dat je er enig omkijken naar hebt. Heel af en toe even controleren of er nog genoeg vocht in de pan zit, maar dat is dan ook alles.

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

600 gram runderlappen 2 blikken tomatenblokjes 3 tenen knoflook 2 uien 10 sjalotten 2 laurierblaadje 1 stokje kaneel 5 kruidnagels 10 piment korrels 10 zwarte peper korrels 1 glas rode wijn Olijfolie om in te bakken Peper en zout naar smaak

Stappen

Snij het vlees in gove stukken en bak deze in een braadpan in de hete olijfolie rondom bruin. Breng het vlees op smaak met wat zout. Laat het vlees uitlekken op keukenpapier en doe het dan in de slowcooker.

Snij de uien in ringen en de knoflook fijn. Fruit dit in de braadpan. 

Maal de pimentkorrels fijn en voeg het poeder toe samen met de andere specerijen (larierblaadjes, kaneelstokje, kruidnagels en peperkorrels). Bak dit kort mee.

Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door. Laat dit rustig even doorwarmen.

Pel ondertussen de sjalotten en laat deze heel. Voeg ze samen met de wijn toe. Roer nog even door.

Voeg de saus nu bij het vlees in de slowcooker en laat het in een uur of 4 garen (hoogste stand). 

Breng het tegen het einde op smaak met peper en zout.

 

καλή όρεξη kalí órexi Eet smakelijk

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This