Mexicaanse guacamole

Met avocado, tomaat en knoflook

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

De heerlijkste Mexicaanse guacamole….simpel en lekker! Ik hou van avocado. De zachte romige smaak is heerlijk. Avocado is ook nog eens heel gezond. Win-win dus! Je hebt duizend-en-één recepten, maar ik hou het meest van de simpelste variant zonder al te veel toeters en bellen. Je kunt de guacamole natuurlijk naar eigen smaak opleuken met limoensap, korianderblad en/of tabasco. Dit recept is het basis recept met avocado, tomaat en knoflook. Soms is simpel beter.

Van oorsprong een Mexicaans recept, maar ik ken het uit Indonesie. Ik heb het in 1995 opgeschreven in mijn reisdagboek toen ik het voor het eerst had gegeten aan het Tobameer op Sumatra.

Recept guacamole

De avocado’s werden zo van de boom geplukt en ik wist niet wat ik proefde. ik was direct fan! Toen ik het recept vroeg bleek het verassend simpel te zijn. Ik heb het nooit meer proberen te ‘verbeteren’. Als het goed is dan is het goed!

Ik schrijf trouwens veel over eten in mijn reisdagboeken. Recepten, maar ook gewoon wat ik heb gegeten en of het lekker was. Dat is dan later weer inspiratie om recepten op te zoeken en thuis proberen te maken. Bij een dagje chillen aan het strand is een pagina dus gevuld met het ontbijt, de lunch en het avondeten en alles wat er tussendoor is gekomen.

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

1 avocado
1/2 teen knoflook
1 tomaat (neem er een met veel smaak!)
zwarte peper
zout

Stappen

Prak de avocado (mag best een beetje grof blijven) en knijp de halve teen knoflook er met een pers bij. Snij de tomaat heel fijn en roer alles door elkaar. Voeg peper en zout toe naar smaak.
Soms wordt er limoensap, korianderblad en/of chilipeper aan toegevoegd, maar ik vind de simpelste variant het lekkerst.

Comer sabroso!
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This