Ik gebruik zo veel mogelijk biologische kip. Dit is wel een stukje duurder, maar dan weet je wel dat de kip een beter leven heeft gehad. Bovendien proef je het. Er zit gewoon meer smaak aan. De Appie verkoopt hele biologische kippen, maar als je eens in de buurt bent kun je ook biologische kip kopen bij de Polderhoenderhof in Lelystad. Eeen heel stuk goedkoper en super lekker. Wel even van tevoren bestellen.
Chinees vijfkruidenpoeder
Vijfkruidenpoeder bestaat uit kaneel, steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel. Szechuan peper is eigenlijk geen peper, maar het zijn de gedroogde schilletjes van kleine vruchtjes. Het is vrij overheersend, dus gebruik het spaarzaam. Het is eenvoudig zelf te maken met behulp van een goedkope electrische koffiemolen. Dit receptje hou je van me te goed.
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
1 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder
5 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels donkere sojasaus (van de toko)
5 plakjes gember
3 eetlepels honing
Stappen
Bestuif de binnenkant van de kip met 1/2 theelepel van het vijfkruidenpoeder.
Meng de rest van het vijfkruidenpoeder, de sojasaus en de gember voor de marinade. Een kip marineren doe ik het liefst in een zak. Ik doe de kip er in, voeg de marinade toe en sluit de zak goed af. Daarna kun je eenvoudig de marinade goed in de kip massereren.
Laat de kip minstens een paar uur marineren. Nog beter is om hem de hele nacht te laten staan in de koelkast.
Doe de kip in een voorverwarmde oven van 180 graden. Het liefst op een rooster boven een lekbak. Laat de kip 30 minuten garen.
Bestrijk de kip met wat honing en doe hem nog 15 minuten terug.
Vanaf nu elke 10 minuten de kip bestrijken met de in de lekbak opgevangen marinade.
Nu wordt je geduld pas echt op de proef gesteld. Laat de kip minstens 10 minuten staan voordat je hem aansnijdt. Daarna? Aanvallen!
Geniet er van!
Nog meer lekkere recepten
Sharing is caring!
Wat goed dat je biologisch koopt. Ben ik zelf echt voor met vlees (als je het eet). Een het stuk dat je geen eend eet omdat je die dieren te leuk vind zegt veel over je als persoon. Ondanks dat ik geen vlees eet lijkt mij die kip met 5 kruiden wel lekker. Ben gek op kruiden namelijk.
Het is ook gewoon lekkerder. Inderdaad hou ik erg van (de meeste) dieren en als niet vegetarier is dat soms best lastig ?
Lekker! Hier is het lastig biologische kip te krijgen, daar doet men niet aan, maar met een gewone kip moet het ook wel lukken. Lijkt me lekker om eens te proberen. Wat eet je er meestal bij?
Leuk! Met een gewone kip gaat het natuurlijk ook prima. Meestal eet ik er iets simpels bij. Paksoi uit de wok met wat ui, knoflook, oestersaus en sojasaus. Met witte rijst. Aan de kip zit veel smaak dus de rest mag wel wat simpeler!
Lekker lekker! Ik hou ook van kip! Deze kip met chinees vijfkruidenpoeder gaan we zeker eens proberen.
Leuk!
Lekker recept! Zo jammer dat wij geen oven hebben in huis, maar deze kan ook prima op de barbecue lijkt me ?
ja, dat moet zeker ook kunnen!