Het zuiden van Rhodos

Authentiek Griekenland

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Rhodos is natuurlijk een van de bekendste Griekse eilanden. Best toeristisch en druk. Met name het noorden waar Rhodos stad ligt is druk met toeristen. Maar er is ook een kant van Rhodos waar je nog het echte authentieke Griekenland kunt vinden en waar je je de enige toerist voelt in de wijde omgeving. We maakten een tour door het zuiden van Rhodos met de auto. Niet alleen over de goede asfaltwegen, maar ook over wat minder goed begaanbare gravelwegen, waar je voorzichtig en langzaam moet rijden omdat er altijd een gat in de weg op de loer licht. Dit brengt je wel op plekken waar je je echt alleen op de wereld waant.

Vanuit Lachania

Vanuit onze accommodatie in Lachania vertrokken we richting het zuidelijke puntje van Rhodos. We zagen al snel een mooi kerkje langs de weg en maakten even een stop. St Paul’s is een klein kerkje waarvan we er later nog veel meer zouden zien. Er was helemaal niemand aanwezig, maar de deur stond open. Het huis van god is hier blijkbaar veilig tegen diefstal en vandalisme.
Off the beaten track

Er stond ook een bord met een pijl naar een smal weggetje langs de kerk, ‘Natural scenic area’ stond er op. Dat sprak ons aan en we besloten de asfalt weg al direct te verlaten. De omgeving werd mooier en mooier, het bord had niets gelogen.

Surf hotspot

Langs de zuidkust kwamen we via Kattavia bij het schiereiland Prasonisi. Hier waait het behoorlijk en het is dan ook een hotspot voor surfers. Het schijnt dat de brede zandstrip tussen het eiland en Prasonisi in de winter onderwater loopt zodat je Prasonisi alleen per boot kunt bereiken.

Daarvandaan volgden we de kustlijn omhoog en kwamen door talloze kleine en nog kleinere dorpjes met de leukste kerkjes en zagen ook weer talloze geitjes.

Meloenvelden

We hadden ons al afgevraagd waarom de watermeloenen hier zo goedkoop zijn. Een kilo kost ongeveer 13 euro cent, dus als je 1,5 euro voor een meloen betaalt snap je wel dat je je een breuk tilt. Onderweg kwamen we langs eindeloze watermeloenvelden. Het aanbod is dus groot.

Klooster van de maagd Skiadenis

We kwamen bij een prachtig klooster waar je gastvrij ontvangen werd met gratis koffie…zelf bediening. De lokale kat geeft het goede voorbeeld op het heetst van de dag. In september is het nog steeds ruim boven de 30 graden op Rhodos.

Lokale producten

Je ziet ook veel bijenkorven en langs de weg kun je lekkere honing kopen. Je mag alles proeven! Wij namen een pot thijmhoning en een pot dennenhoning…heerlijk!

Van west naar oost

Langs de kust heb je prachtige uitzichtpunten.

We reden van de westkust naar de andere kant van het eiland en kwamen bij Monolithos weer voorbij een prachtige kerk.

Onderweg zie je overal borden voor overstekende herten. We vroegen ons net af of er ook echt herten op Rhodos zijn toen er drie vlak voor ons de weg over staken. Te snel voor ons om onze camera’s te pakken, maar wat een leuk gezicht! Via het prachtige St-Paul’s bay bij Lindos reden we weer naar beneden naar Lachania.

Echt Grieks eten

We aten heerlijk bij onze favoriete taverne in Gennadi. Hier hebben ze heerlijk verse calamari en inktvis in rode wijn. Lees meer over het echte Griekse eten op Rhodos.

Het was een heel afwisselende rit met prachtige natuur. Waar je ook verblijft op Rhodos, het zuiden is de rit meer dan de moeite waard. Wat een prachtig stuk van het eiland.

❤️ Rhodos ❤️ Griekenland ?? ❤️

 

 

 

Nog meer inspiratie

Pin It on Pinterest

Share This