Hollandse zomerstamppot

Met Spaanse chorizo
 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Stamppot alleen voor de herfst en de winter? Echt niet! Ook in de zomer is het heerlijk om een stamppotje te maken. Maak het niet te zwaar met bijvoorbeeld rookworst en spekjes, maar doe er eens iets zomers in. Deze zomerstamppot maak je met rucola en Spaanse chorizo. Dit brengt direct een beetje zon in het gerecht. Ideaal voor in de zomer dus.

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

500 gram aardappels (bij voorkeur een beetje kruimig)
30 gram roomboter (in blokjes)
100 ml melk
100 gram rucola
2 rode uien
2 tenen knoflook
250 gram Spaanse chorizo (in blokjes)
1 eetlepel olijfolie (om in te bakken)

Stappen

Schil de aardappelen en snij ze door het midden. Kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.

Snipper de rode ui en snij de tenen knoflook heel fijn. Bak het op laag vuur lichtbruin. Niet te bruin laten worden want dan wordt het bitter.

Verwarm ondertussen de melk in een pannetje.

Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Stamp ze fijn en roer de roomboter er doorheen. Giet daarna de warme melk er door totdat er een mooie puree ontstaat.

Roer de ui en de knoflook er doorheen.

Roer nu de Spaanse chorizo en de rucola er doorheen.

Zo simpel is het!

Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest