Hoisinsaus is een zoetige saus met een dropachtige smaak dankzij het vijfkruidenpoeder dat er inzit. Als je wat over hebt dan kun je dat prima een paar dagen bewaren in een schone glazen pot in de koelkast, maar de kans dat je er lang mee gaat doen is niet zo groot. Dit is verreweg het snelste recept om te maken dat ik heb geplaatst en ik weet zeker dat het ook het snelste op gaat.
In het kantonees betekent hoisin “zeedieren”, maar zoals je bij de ingredienten kunt zien zit er geen zeedier in.
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
60 gram bruine suiker
2 eetlepels water
3 eetlepels homemade zwarte bonensaus of kant-en-klaar
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
4 gedroogde pruimen
1/2 theelepel sesamolie
1/2 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
Stappen
Doe alles ingredienten in een blender en pureer totdat er een gladde pasta is ontstaan.
Qǐng xiǎngyòng
Eet smakelijk!
Nog meer lekkere recepten
Sharing is caring!