Indenvreemde.nl - Food and Travel bestaat 2 jaar

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Twee jaar! Wat gaat de tijd toch ongelooflijk snel. Toen ik twee jaar geleden startte met Indenvreemde.nl als reisblog vroeg ik me af of ik wel genoeg inspiratie had om verhalen te schrijven. Ik kan je vertellen dat ik daar geen enkele moeite mee heb. Inspiratie genoeg dus. Zeker nadat ik ook recepten begon te plaatsen en het Indenvreemde.nl – Food and Travel werd. Zoals je wellicht weet is het juist de combinatie die ik zo leuk vind. Doordat ik vorig jaar minder ben gaan werken om meer te kunnen reizen is inspiratie al helemaal geen issue meer. Nu wordt de tijd de beperkende factor om alle inspiratie om te zetten in leuke blogs en recepten, maar dat heb ik liever dan een gebrek aan inspiratie.

Roadtrip Denemarken, Zweden, Noorwegen

Nieuwe look and feel

Ik was van plan om het Indenvreemde.nl een nieuwe look and feel te geven op de tweede verjaardag. Het maken hiervan ging echter zo voortvarend dat ik besloot om de nieuwe Indenvreemde.nl – Food and Travel site al eerder live te zetten. Dat gebeurde in oktober al. Ik ben er nog steeds heel blij mee omdat ik denk dat het heel mooi is geworden, maar ook voor mij makkelijker om blogs te maken. Het scheelt een hoop tijd ten opzichte van de eerste versie. Met alle inspiratie die ik nog heb, komt dat goed uit.

Mazzelpik

In mijn terugblik op 2018 vertelde ik je al dat 2018 een fantastisch reis- en kookjaar was met onze mooiste reis ooit, door Namibie en Botswana. Verder ook nog voor het eerst naar Scandinavië met een roadtrip door Denemarken, Zweden en Noorwegen. Daarna nog naar ons favoriete Griekenland, het mooie eiland Kos dit keer. Onze stedentrip naar Parijs heeft wellicht het zaadje gepland om later in het jaar naar de Elzas te gaan.

Chobe

Ik heb net een drieluik (serie van drie blogs) geschreven over onze ervaringen in het Chobe National Park met daarin mijn mooiste foto’s. Op het moment dat ik zo’n blog aan het maken ben dan realiseer ik me terdege dat ik een echte mazzelpik ben dat ik dat allemaal mag doen en beleven. Nog leuker wordt het als ik er ook andere mensen mee kan inspireren.  Zo ook met de recepten. Het leven is toch te kort om elke dag aardappels, groenten, vlees te eten. Er zijn zoveel lekkere gerechten in al die landen waar ik kom of ooit nog eens hoop te komen. Tegenwoordig kun je bijna alle ingrediënten ook in Nederland kopen en vaak zijn de gerechten helemaal niet moeilijk om te maken. Niemand houdt je tegen om wat te experimenteren met buitenlandse gerechten.

Elzas eten

Reisplannen voor 2019

De reisplannen voor 2019 liggen vast. We gaan dit jaar naar Kaapverdië (de groene kaap), Portugal, Schotland en als klap op de vuurpijl, een hele maand naar Thailand. In Kaapverdië gaan we eilandhoppen. We vliegen op het eiland Sal en met binnenlandse vluchten bezoeken we ook nog de eilanden Santiago, Fogo en Sao Vicente. Deze eilandengroep voor de westkust van Afrika is een voormalige Portugese kolonie. Ik ben benieuwd of we nog veel Portugese invloeden zien, bijvoorbeeld op het eten. Dat gaan we natuurlijk zeker in Portugal zelf ontdekken. We hebben een retourtje Porto en min of meer een route, waarbij we ook in het leuke Lissabon komen. In Schotland ben ik vooral heel benieuwd naar de natuur. Het oorspronkelijke idee was een stedentrip naar Edinburgh, maar toen ik zat te googelen werd ik eigenlijk gegrepen door de mooie natuur. We planden dus een leuke roadtrip van 12 dagen door Schotland. Als klap op de vuurpijl gaan we ook nog een maand naar Thailand. ik heb al aardig wat Thaise recepten op mijn site staan, maar daar komt er het komende jaar zeker nog een aantal bij. Van Thais eten word je vanzelf blij! Ik kijk erg uit naar het fantastische streetfood in Bangkok.

Malmo

Kookplannen

In 2018 ben ik begonnen om weer zelf dingen te maken zoals zuurkool en zelfgemaakte appelmoes. Ook heb ik de weckketel weer van stal (uit de kelder) gehaald om dingen te conserveren. Ik merk dat ik dat leuk vind en ben dus ook van plan om dit in 2019 te blijven doen. Net als met reizen heb ik ook voor de recepten een bucketlist. Pin me er niet op vast, maar daar staan onder andere de volgende gerechten op: 

  • Soto ayam.
  • Dolmades.
  • Jambalaya.
  • Stifado

en nog veel meer. Ook ben ik van plan om de slowcooker meer te gaan gebruiken. Ik hou van stoofgerechten en dan is de slowcooker je beste vriend!

Kos

Social media en website bezoekers

Daar kan ik kort over zijn. Ik wil daar minder tijd aan besteden (ben ik al mee begonnen), maar zonder dat de resultaten daaronder lijden. Op dit moment lijkt dat uitermate goed te gaan. Het aantal volgers op zowel Facebook en Pinterest groeit gestaag. Instagram is stabiel. Ook in het aantal bezoekers op mijn website groeit nog steeds. Kortom, ik ben zeer tevreden zoals het nu gaat.

Indenvreemde.nl logo

Ik heb heel veel zin om in het komende jaar weet wat moois van Indenvreemde.nl – Food and Travel te maken.  Ik hoop dat jullie ervan blijven genieten. Heb je tips, dan sta ik daar altijd voor open! Stuur me even een berichtje via het contactformulier of een mailtje naar martin@indenvreemde.nl.

Pin It on Pinterest

Share This