Indenvreemde.nl - Food and Travel bestaat 3 jaar

Tijd voor nieuwe plannen!

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Vandaag bestaat Indenvreemde.nl – Food and Travel precies drie jaar en dat is een mooi moment om eens terug te kijken naar het afgelopen reisjaar, maar ook voor het onthullen van een verrassende wending in onze plannen voor de toekomst. Nieuwschierig? Lees dan verder! Het afgelopen jaar was een waanzinnig reisjaar waar we vier grote en heel verschillende bestemmingen bezochten. Natuurlijk schreef ik hier de nodige blogs over.  Daarnaast kwamen er ook weer de recepten van heerlijke wereldgerechten bij. Dat was smullen! Ook dit jaar ga ik weer heerlijk koken, want op onze reizen heb ik veel heel veel inspiratie opgedaan en de nodige kookboeken gescoord!

Kaapverdie

Waar waren we het afgelopen jaar?

Kaapverdië 

Het afgelopen jaar begon goed, met een mooie reis naar Kaapverdië. Daar hopten we van eiland naar eiland en ontdekten hoe mooi en gevarieerd Kaapverdië is.  We bezochten de eilanden Sal, Santiago, Fogo, Sao Vicente en Santo Antao. Natuurlijk staat Kaapverdië bekend om de mooie stranden en surfmogelijkheden, maar wist je dat je er ook voor prachtige natuur en avontuurlijke reizen terecht kunt? Zo sliepen wij op Fogo in een vulkaan, stonden we op nog geen tien meter van haaien in zee en vonden we de natuur op Santo Antao echt prachtig! Ook culinair was het een grote verrassing. Met Portugese en Afrikaanse invloeden en een overvloedige aanwezigheid van verse vis was het elke dag genieten. ’s Avonds was het genieten bij de ondergaande zon aan het strand met een Caipirinha met de lokale sterke drank, grogue van Santo Antao.

Kaapverdië

Portugal

In tien dagen reden we tijdens onze roadtrip door Portugal van Porto naar de Algarve en weer terug. Natuurlijk brachten we ook een bezoek aan Lissabon. Deze laatste stad kenden we al, maar Porto was voor ons nieuw en een grote verrassing. Wat een leuke stad! De gebouwen met de blauwe azulejos verspreid door de stad geven het een unieke sfeer. Pas wel op, want een Pasteis de Nata verslaving ligt al snel op de loer. Vanuit Porto bezochten we de Douro streek. Hier willen we zeker nog eens terug. In de Algarve snapten we direct mensen hier gaan overwinteren. Wij waren er in maart en het was er zonnig en rond de 20 graden. Heerlijk!

Porto

Schotland

We gingen naar Schotland voor de natuur en we kregen ook natuur. Wat een prachtig land! We waren er slechts 12 dagen, maar tijdens onze roadtrip hebben we wel een goed indruk gekregen. De Isle of Skye, Northwest Highlands, Cairngorms National Park en natuurlijk Edinburgh waren voor ons allemaal hoogtepunten van onze reis door Schotland. We zagen niet alleen fantastische uitzchten over meren, valleien, bossen, kusten en mooie stranden, maar ook nog eens heel veel wildlife. Ook het eten was boven verwachting goed met overal verse vis. Zelfs het beruchte gerecht Haggis was goed te hachelen, zeker met een heerlijke Whisky saus.

Schotland, Ullapool naar Wick via de John O'Groats route

Myanmar

Na Schotland volgde er een hele tijd niets. We hadden in de zo er maanden een trip naar Duitsland gepland, maar Momo, een van onze katten, werd behoorlijk ziek waardoor we dit voorbij moesten laten gaan. Ze bleek een versnelde schildklier te hebben en met de juiste medicijnen kwam ze er weer bovenop. Met 18 jaar is ze al oud en was het voor ons heel spannend toen we in December naar Myanmar gingen en Momo en Lhasa naar het pension moesten. Gelukkig is dat helemaal en goed gegaan en bovendien was onze reis naar Myanmar echt prachtig!

Myanmar

Verrassende plannen

Het afgelopen jaar was een prachtig reisjaar. We hebben natuurlijk niets te klagen en toch gaat er iets veranderen. Waarom? Omdat we altijd op zoek zijn naar meer. Meer reizen, meer ontdekken en alles eruit halen wat er in zit. Daarom hebben we besloten om in 2020 te gaan….kamperen! Sorry? Wat? Kamperen? Ja! Kamperen dus! Maar dan wel met onze eigen kampeerbus. Niet, zomaar een bus, maar Moos de Bus. Zoals ik al vertelde was onze poes Momo dit jaar behoorlijk ziek, zodanig dat we dachten dat ze het niet zo halen. In die tijd besloten we ook om een bus te gaan kopen en ter ere van Momo bedachten we de naam Moos de Bus.

Moos de Bus

Moos de Bus

Moos de Bus is een verlengde Opel Vivaro met standaard hoogte zodat hij in onze parkeergarage past en gaat in de eerste maanden omgebouwd worden tot camper. We werden op slag verliefd op Moos de Bus tijdens een proefrit bij Opel Janssen van Kouwen in Huizen. Er komt een opklapbaar bed, een keuken met koelkast en een hefdak in zodat ik ook kan staan. Verder hebben we zonnecellen zodat we onze eigen energie opwekken. Oh ja, er zit ook nog verwarming in zodat we er ook op koude dagen er op uit kunnen. Klink goed toch? Wij kijken er erg naar uit om met Moos de Bus Europa te gaan ontdekken.

Moos de Bus

Reisplannen

De eerste lange reis met Moos de Bus gaat waarschijnlijk richting Scandinavië en later in het jaar willen we richting Spanje. Buiten de twee grote reizen willen we natuurlijk ook veel korte trips maken. We hebben al een hele lijst bestemmingen en omdat we geen hotels meer hoeven boeken, zijn we heel flexibel om te bepalen wanneer we waar heen gaan. Op de lijst staan in ieder geval Monschau in de Duitse Eiffel, Mont Saint Michel in Frankrijk en de Belgische Ardennen.

Moos de Bus

Nieuwe wereldgerechten

Onze reizen afgelopen jaar waren culinair gezien best verrassend. Ik had nooit gedacht dat het eten in Kaapverdië en Schotland zo lekker zou zijn. In Portugal en Myanmar had ik dat wel verwacht en die verwachting is meer dan waargemaakt. Dit is ook het jaar waar ik de meeste verse vis heb gegeten op reis. In Myanmar waren de salades dan weer verrassend. Vooral de tea leaf salad, met gefermenteerde theeblaadjes en de gembersalade met een overdosis aan verse jonge gember hebben indruk op me gemaakt. In Myanmar aten we regelmatig gefermenteerde groenten, bij het gerecht Shan noodles krijg je bijvoorbeeld gefermenteerde mosterdkool. Ik ga me dit jaar ook meer verdiepen in fermenteren. Ik heb al het boek Tsukemono en een pickle-pers aangeschaft. Lekker en ook nog eens gezond!

Voldoende inspiratie dus voor weer een jaar met mooie reizen en heerlijke wereldgerechten.

Pin It on Pinterest

Share This