
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
300 gram kabeljouw
300 gram spinazie
2 uien
1 theelepel bruine suiker
4 grote tomaten
4 cm gember
3 flinke tenen knoflook
1 kaneelstokje
1 theelepel peperkorrels
3 kruidnagels
1 theelepel komijnzaad
3 theelepels korianderzaad
1 theelepel kurkuma
Olie om in te bakken
Stappen
Vijzel de korianderkorrels tot poeder.
Snipper de ui en de knoflook. Snij de tomaten in kleine stukjes en rasp de gember.
Doe de olie in de pan en de kaneel, peperkorrels en kruidnagels toe zodra de olie heet is. Verhit dit totdat de kruiden hun geur goed afgeven. Let op: niet laten verbranden want dan wordt het bitter.
Voeg de ui toe samen met de bruine suiker. Laat dit op een zacht vuur lichtbruin worden. De suiker gaat langzaam karameliseren.
Doe nu de klein gesneden tomaten er bij en bak deze een paar minuten mee.
Nu kan de gember, knoflook en de rest van de specerijen erbij. Warm dit goed door op een niet al te hoog vuur.
Roer nu de spinazie erdoor totdat het geslonken is. Dit gaat vrij snel.
Nu kan de kabeljouw erbij. Schep de saus er voorzichtig overheen. Doe de deksel op de pan en laat het geheel garen.
Serveer met bijvoorbeeld basmatirijst.
Nog meer lekkere recepten
Sharing is caring!