Indiase viscurry van kabeljauw

Met spinazie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Ik beschreef eerder 10 goede redenen om naar India te gaan. Het eten in India is daar één van. Alleen om die reden zou ik zo op het vliegtuig stappen. Bij de gedachte alleen wordt ik al vrolijk. Omdat dat niet in onze reisplannen voor de komende jaren staat, kook ik met enige regelmaat zelf Indiaas. Deze keer een viscurry met kabeljouw en spinazie. Je zou kunnen denken ” al die curries, dat smaakt toch altijd hetzelfde”, maar juist door het uitbundige en gevarieerde gebruik van specerijen, smaakt iedere curry weer anders. Bovendien is India veel meer dan curry alleen. Wat dacht je van een heerlijke biryani? India Eigenlijk wilde ik deze curry met zalm maken, maar ik pakte het verkeerde pakje uit de vriezer, deze zijn namelijk identiek. Volgende keer, maar een sticker op doen. Niet getreurd, mat kabeljouw smaakte het ook prima. We kopen onze vis meestal bij de Makro. Daar hebben ze een uitstekende vers afdeling voor vis. Je kunt het laten portitioneren en verpakken. Nadeel is dat alles dan op elkaar lijkt..haha. Als je vis uit de vriezer gebruik, haal het dan ruim op tijd eruit zodat het goed kan ontdooien. Zoals gezegd, in India worden specerijen uitbundig gebruikt. Zo zit er in dit gerecht kaneel, peperkorrels, kruidnagels, komijnzaad, korianderzaad, kurkuma en natuurlijk garam masala. Zelf garam masala maken, kijk dan nog even in het recept voor matter paneer.

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

300 gram kabeljouw
300 gram spinazie
2 uien
1 theelepel bruine suiker
4 grote tomaten
4 cm gember
3 flinke tenen knoflook
1 kaneelstokje
1 theelepel peperkorrels
3 kruidnagels
1 theelepel komijnzaad
3 theelepels korianderzaad
1 theelepel kurkuma
Olie om in te bakken

Stappen

Vijzel de korianderkorrels tot poeder.

Snipper de ui en de knoflook. Snij de tomaten in kleine stukjes en rasp de gember.

Doe de olie in de pan en de kaneel, peperkorrels en kruidnagels toe zodra de olie heet is. Verhit dit totdat de kruiden hun geur goed afgeven. Let op: niet laten verbranden want dan wordt het bitter.

Voeg de ui toe samen met de bruine suiker. Laat dit op een zacht vuur lichtbruin worden. De suiker gaat langzaam karameliseren. 

Doe nu de klein gesneden tomaten er bij en bak deze een paar minuten mee. 

Nu kan de gember, knoflook en de rest van de specerijen erbij. Warm dit goed door op een niet al te hoog vuur.

Roer nu de spinazie erdoor totdat het geslonken is. Dit gaat vrij snel.

Nu kan de kabeljouw erbij. Schep de saus er voorzichtig overheen. Doe de deksel op de pan en laat het geheel garen.

Serveer met bijvoorbeeld basmatirijst.

 

कृपया भोजन का आनंद लीजिये! (kripyā bhojan kā ānnaṅd lijīyai) Eet smakelijk!

Nog meer lekkere recepten

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest