Indonesie

Prachtig en veelzijdig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Mijn Indonesie

Mijn allereerste backpack ervaring was in Indonesie in 1995. Ik was het studeren even helemaal zat en besloot samen met een vriend te gaan backpacken, zes weken lang. Spannend, want voor deze reis was ik niet verder geweest dan Spanje. Het was de beste keuze ooit. Tijdens deze reis is het zaadje geplant voor al mijn verdere reizen. Reizen is het mooiste dat er is. Ongeorganiseerd naar een ver land en dan daar maar zien waar je terecht komt. Natuurlijk hadden we ook die eerste keer een voorgenomen route, maar we hadden geen hotels geboekt. Dat ging in die tijd ook nog wat lastiger zonder Booking.com en dergelijke.

Later bezocht ik Indonesie voor een tweede keer samen met mijn vrouw. Dit keer bezochten we Java, Bali, Lombok en Gili Air. Ik weet zeker dat we er nog vaker gaan komen want er is nog veel te zien en te doen in Indonesie. Flores staat hoog op de wensenlijst.

Ik bezocht de volgende plekken: Jakarta, Merak, Bakauheni, Bukittingi, Tuk Tuk (Pulau Samosir), Berastagi, Bukit Lawang, Padang, Bandung, Yogyakarta, Wonosobo, Pangandaran, Kuta, Ubud, Kalibukbuk, Senggigi, Gili Air.

Bukit Lawang

Borobudur

Reisverhalen over Indonesie

De Borobudur op Java, een van de negen nieuwe wereldwonderen

De Borobudur op Java, een van de negen nieuwe wereldwonderen

Schreef ik eerder dat Ankor Wat in Cambodja ontbrak op de lijst van zeven wereldwonderen, kom ik er nu achter dat de Borobudur op java ook ontbreekt. Ik begin een eigen lijst en daar staan nu negen wereldwonderen op. Er ontbreken er vast nog meer.

Gerechten uit Indonesie

Indonesische ikan pepesan, pittig gerecht met gerookte makreel

Indonesische ikan pepesan, pittig gerecht met gerookte makreel

                 Ik zag dit gerecht regelmatig voorbij komen op social media, op Pinterest en verschillende Facebook kookgroepen. Altijd was ik geintrigeerd door de naam. Ikan pepesan. Om een of andere reden klinkt mij dat...

Daging smoor, Indonesisch gestoofd rundvlees

Daging smoor, Indonesisch gestoofd rundvlees

                 Wat is er lekkerder dan heerlijk langzaam gestoofd rundvlees, zeker als het ook nog eens lekker gekruid is, zoals dit Indonesische gerecht daging smoor. Ik maakte het deze keer met de slowcooker, maar op...

Let’s get social

Pin It on Pinterest