Indonesie

Prachtig en veelzijdig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Mijn Indonesie

Mijn allereerste backpack ervaring was in Indonesie in 1995. Ik was het studeren even helemaal zat en besloot samen met een vriend te gaan backpacken, zes weken lang. Spannend, want voor deze reis was ik niet verder geweest dan Spanje. Het was de beste keuze ooit. Tijdens deze reis is het zaadje geplant voor al mijn verdere reizen. Reizen is het mooiste dat er is. Ongeorganiseerd naar een ver land en dan daar maar zien waar je terecht komt. Natuurlijk hadden we ook die eerste keer een voorgenomen route, maar we hadden geen hotels geboekt. Dat ging in die tijd ook nog wat lastiger zonder Booking.com en dergelijke.

Later bezocht ik Indonesie voor een tweede keer samen met mijn vrouw. Dit keer bezochten we Java, Bali, Lombok en Gili Air. Ik weet zeker dat we er nog vaker gaan komen want er is nog veel te zien en te doen in Indonesie. Flores staat hoog op de wensenlijst.

Ik bezocht de volgende plekken: Jakarta, Merak, Bakauheni, Bukittingi, Tuk Tuk (Pulau Samosir), Berastagi, Bukit Lawang, Padang, Bandung, Yogyakarta, Wonosobo, Pangandaran, Kuta, Ubud, Kalibukbuk, Senggigi, Gili Air.

Bukit Lawang

Reisverhalen over Indonesie

Bukit Lawang, welcome to the jungle!

               Bukit Lawang in het noorden van Sumatra in Indonesie, op de rand van het Gunung Leuser National Park, staat bekend om het opvangcentrum voor orang-oetangs. Het is een unieke kans om deze mooie dieren van relatief dichtbij te zien. Bovendien steun je er...

Gerechten uit Indonesie

Echte Indonesische sate ayam met satesaus

               Wat is er lekkerder dan een stokje sate met satesaus? Niets toch! Als we voeger nasi goreng aten dan maakte mijn moeder daar altijd sate bij. Waarschijnlijk met marinade uit een zakje en pindasaus uit een potje. Niets mis mee, want we vonden het...

Sambal udang, Indonesische pittige garnalen met djeroek poeroet blad

               Twee Indonesische recepten achter elkaar? Vorige week al die heerlijke perkedel kentang en deze week sambal udang, Indonesische pittige garnalen. Tsja, het heeft eigenlijk twee redenen. Enerzijds omdat dat precies is zoals ik ben. Dan kook ik een hele...

Perkedel kentang, Indonesische aardappelkoekjes

               In 2011 waren we in Indonesië. Voor mij de tweede keer in dit prachtige land. Omdat ik erg van koken en van Indonesisch eten hou, leek het me leuk om een kookcursus te doen. Ik vond een cursus van een dag in Yogyakarta. ‘s Morgens naar de markt om...

Let’s get social

Pin It on Pinterest