Soms is simpel gewoon beter. Dit bijgerecht is perfect in z’n eenvoud. Weinig ingredienten, snel gemaakt en met een top resultaat. Sambal boontjes is precies wat je je er bij voorstelt. Pittige boontjes. Hoe pittig? Dat is aan jou!
Lekker als bijgerecht bij nasi goreng of gewoon met witte rijst.
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
200 gram sperziebonen (uit de vriezer kan prima)
1 grote ui
2 tenen knoflook
2 tomaten
2 theelepels sambal oelek (meer of minder naar smaak)
1 theelepel vissaus
Stappen
Snipper de ui en de knoflook en fruit op laag vuur totdat de ui glazig ziet.
Voeg de boontjes toe en bak deze even mee.
Voeg de fijn gesneden tomaat toe en bak dit een paar minuten mee.
Voeg de sambal en de vissaus toe. Roer door en serveer.
Selamat makan!
Eet smakelijk!
Eet smakelijk!
Nog meer lekkere recepten
Sharing is caring!
Ziet er weer heerlijk uit!
Berthy
Tnx!
van mijn Indische schoonmoeder geleerd. maar nooit tomaat erin en ook geen vissaus en wat ik mis is de kokos en trassi
Die tomaat is iets van mezelf…dat vind ik lekker in combi met de boontjes. Trassi kan natuurlijk ook prima ipv vissaus. Met kokos ga ik binnenkort ook eens proberen!! Lijkt me ook lekker!
Was heerlijk.
Leuk om te horen!