Indonesische sambal boontjes

Met tomaat
 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Soms is simpel gewoon beter. Dit bijgerecht is perfect in z’n eenvoud. Weinig ingredienten, snel gemaakt en met een top resultaat. Sambal boontjes is precies wat je je er bij voorstelt. Pittige boontjes. Hoe pittig? Dat is aan jou!

Lekker als bijgerecht bij nasi goreng of gewoon met witte rijst.



Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

200 gram sperziebonen (uit de vriezer kan prima)
1 grote ui
2 tenen knoflook
2 tomaten
2 theelepels sambal oelek (meer of minder naar smaak)
1 theelepel vissaus

Stappen

Snipper de ui en de knoflook en fruit op laag vuur totdat de ui glazig ziet.

Voeg de boontjes toe en bak deze even mee.

Voeg de fijn gesneden tomaat toe en bak dit een paar minuten mee.

Voeg de sambal en de vissaus toe. Roer door en serveer.

Selamat makan!
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This