Italiaanse melanzane alla Parmigiana

Met aubergine en lekker veel Parmezaanse kaas
 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Oftewel, aubergine uit de oven met Parmezaanse kaas. In dit geval met nog veel meer lekkers als passata di pomodoro, buffelmozzarella, knoflook en oregano. Vaak zie je het ook met basilicum in plaats van oregano. Ach er komt zoveel lekkers uit Italie, dat is zo’n beetje een onuitputtelijke inspiratiebron voor de eetliefhebber.

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

2 middelgrote aubergines
2 bollen buffelmozzarella (in plakjes)
500 gram passata di pomodoro
150 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
1/2 eetlepel oregano
2 tenen knoflook
zout
zwarte peper (vers gemalen)
olijfolie

Stappen

Snij de aubergines in plakken van een halve centimeter dikte. Betrooi de plakken aan beide kanten met het zout en laat ze in een vergiet ongeveer een half uur uitlekken.

Maak ondertussen de saus. Doe de passata in een pan en knijp de tenen knoflook met een knoflookpers er door. Voeg de oregano en flink wat vers gemalen zwarte peper toe en verwarm deze langzaam. Af en toe doorroeren. De saus hoeft niet te koken. Draai het vuur uit als het tegen de kook aan is.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de aubergineplakken goed af en dep ze droog. Bak de plakken in een pan met wat olie aan beide kanten een minuut of twee. Laat de plakken rusten op een bord met een laag keukenpapier. Dep ze droog.

Doe wat olijfolie in een ovenschaal en bedek de bodem met een laag aubergineplakken. Doe hier een laagje saus overheen en leg daar weer een paak plakjes mozzerella op. Bestrooi het met wat Parmezaanse kaas.

Herhaal dit totdat alles op is. Eindig met flink wat Parmezaanse kaas.

Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak het in ongeveer 30 a 40 minuten gaar en mooi goudbruin.

Heerlijk met verse pasta of vers gebakken brood en een glaasje Italiaanse (of stiekem uit een ander land) rode wijn.

buon appetito!
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest