Italiaanse melanzane alla Parmigiana
Met aubergine en lekker veel Parmezaanse kaas
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
2 bollen buffelmozzarella (in plakjes)
500 gram passata di pomodoro
150 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
1/2 eetlepel oregano
2 tenen knoflook
zout
zwarte peper (vers gemalen)
olijfolie
Stappen
Snij de aubergines in plakken van een halve centimeter dikte. Betrooi de plakken aan beide kanten met het zout en laat ze in een vergiet ongeveer een half uur uitlekken.
Maak ondertussen de saus. Doe de passata in een pan en knijp de tenen knoflook met een knoflookpers er door. Voeg de oregano en flink wat vers gemalen zwarte peper toe en verwarm deze langzaam. Af en toe doorroeren. De saus hoeft niet te koken. Draai het vuur uit als het tegen de kook aan is.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de aubergineplakken goed af en dep ze droog. Bak de plakken in een pan met wat olie aan beide kanten een minuut of twee. Laat de plakken rusten op een bord met een laag keukenpapier. Dep ze droog.
Doe wat olijfolie in een ovenschaal en bedek de bodem met een laag aubergineplakken. Doe hier een laagje saus overheen en leg daar weer een paak plakjes mozzerella op. Bestrooi het met wat Parmezaanse kaas.
Herhaal dit totdat alles op is. Eindig met flink wat Parmezaanse kaas.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak het in ongeveer 30 a 40 minuten gaar en mooi goudbruin.
Heerlijk met verse pasta of vers gebakken brood en een glaasje Italiaanse (of stiekem uit een ander land) rode wijn.
Eet smakelijk!
Sharing is caring!
Het water loopt me in de mond, zelfs op deze vroege ochtend. Ik ben dol op Italiaans eten. Dit recept ga ik zeker een keer maken!
Haha, leuk! Ja, Italiaans eten is echt top! Succes met maken!
Pfoeee ik moest er echt van watertanden! Ik hou van aubergine, je kunt er zoveel lekkers mee maken.
Inderdaad, er gaat zeker nog meer volgen met aubergine als ingredient.
Ow klinkt lekker ondanks dat ik vroeger nooit van aubergine hield. Weer een mooi gerecht om eens uit te proberen en zo te zien niet al te moeilijk om te maken. Gaat me vast lukken 😉 En dan gewoon met pasta ernaast? Is dit recept voor twee personen?
Succes! Ja, dit is voor twee personen….als je het eenmaal proeft gaat het op! ? inderdaad, de pasta er naast.
Heerlijk! Al gaat er bij mij vaak wat meer knoflook in 😉
Altijd goed ?
Oewh dit klinkt ontzettend lekker én gemakkelijk, precies mijn soort gerecht om te maken haha. En het is nog vegetarisch ook!
Daar had ik nog niet bij stil gestaan, het is inderdaad vegetarisch. Eet zelf wel vlees en vis, maar toch ook best wel vaak niet.
Live vanaf een Italiaans terras met nu rond middernacht nog 26C 😉 Ik ga dit receptje zeker thuis gebruiken! Ik ben er dol op (ook een melanzana lasagne is verrukkelijk). Alleen nu ook nog van deze lekker aubergines vinden in NL…
Dat klinkt goed!
Oh, dit lijkt me lekker! Ik heb nog een halve aubergine in huis, goeie tip!
Dat is handig!
Ik hou echt veel van gerechten met aubergine en dit ziet er heerlijk uit! Ik heb er zin in gekregen, maar weet niet of we hier in Kutaisi parmezaanse kaas kunnen vinden, misschien is het ook lekker met andere kaas… wie weet ga ik t straks maken!!
Misschien een lokaal pittig kaasje?
Ziet er heerlijk uit! Ik heb de laatste tijd in Sri Lanka veel aubergine gegeten, maar dit is toch weer heel anders.
Ik zal binnenkort ook eens een recept uit Sri Lanka plaatsen…ik vond het eten daar ook heerlijk. Heb je al een hopper op?
Nice! Als vegetariër eet ik erg graag aubergine. Morgen eet ik ook een heerlijke ovenschotel met aubergine, verse tomatensaus en mozzarella…mmmm.
Ik weet nog dat mijn moeder aubergine at in Spanje toen ik 8 was (1978 ?) als kind vond ik het verschrikkelijk ? maar nu vind ik het heerlijk waar je heel veel verschillende gerechten mee kunt maken….ben bijvoorbeeld gek op baba ganoush!