Italiaanse pastasalade

Met venkel en gerookte zalm

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Ik ben twee keer naar Italie op vakantie geweest. Naar Milaan en Rome. Beide zijn mooie steden waar veel te zien en te beleven is, maar wat ik toch het meeste heb onthouden is het eten. Deze pastasalade is geinspireerd door de heerlijke salades die ik in Italie heb gegeten. Het Italiaanse eten is vaak verrassend simpel, maar o zo lekker!


Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

200 gram pasta
100 gram gerookte zalm (in kleine stukjes)
1 knolvenkel
1 ui
1 eetlepel kappertjes
5 eetlepels yoghurt
1 theelepel mierikswortel
zwarte peper (vers gemalen)
1 eetlepel olijfolie

Stappen

Schil de ui en snij deze in dunne reepjes. Snij ook de venkel in dunne reepjes. Bewaar het groene blad voor de garnering.

Smoor de ui en de venkel in een beetje olijfolie totdat beide zacht zijn geworden. Laat dit afkoelen.

Kook de pasta naar keuze gaar volgens gebruiksaanwijzing en laat deze goed afkoelen.

Meng de mierikswortel door de yoghurt. Voeg de pasta, venkel, yoghurt en zalm samen.

Schep de pasta op de borden en verdeel de kappertjes hierover. Maal wat verse zwarte peper er overheen en maak het af met een groen takje van de venkel.

Buon appetito
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest