Italiaanse ricottagnocchi

Met spinazie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Ik heb de smaak te pakken van Italiaanse gerechten met weinig ingrediënten en heel veel smaak. Na spaghetti aglio e olio en gnocchi met salieboter heb ik nu een recept gemaakt uit de Italiaanse kookbijbel, De zilveren lepel. Gnocchi di ricotto e spinaci oftewel ricottagnocchi met spinazie. Als ik me baseer op de ingrediënten zou ik ze spinazieballetjes met ricotta noemen, maar hee, de smaak blijft hetzelfde. Ik serveerde ze met een simpele spaghetti met een heerlijke basilicumolie van Foodelicious en nog wat extra Parmezaanse kaas. Mocht je je afvragen of dat niet een beetje weinig saus is…het antwoord is NEE. De spinazieballetjes zijn heerlijk smeuïg door de ricotta en samen met de basilicumolie en de Parmezaanse kaas is het een heel smaakvol gerecht.

Italiaanse spinazieballetjes met ricotta

Als ik een tip mag geven, knijp echt al het vocht uit de spinazie en hak het heel fijn voordat je er balletjes van maakt. Dit voorkomt dat ze bij het koken uit elkaar gaan vallen.

 Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

500 gram spinazie
125 gram ricotta
Vers geraspte Parmezaanse kaas (naar smaak)
1 eierdooier
Beetje bloem
50 gram boter (ik gebruikte biologische grasboter)
Zout en peper

Stappen

Kook de spinazie vijf minuten in een minimum aan water. Laat de spinazie uitlekken en afkoelen. Knijp hierna rigoreus al het vocht er uit en snij het fijn. 

Meng de fijngesneden spinazie met de ricotta, wat Parmezaanse kaas en de eierdooier. Breng op smaak met zout en peper. 

Maak er compacte balletjes van en bestuif ze met wat bloem. 

Kook ze in water met wat zout. Ik probeerde het water tegen de kook aan te houden zodat de balletjes niet helemaal door de pan gaan dansen door reuring in de pan van het kokende water. Als ze boven komen drijven dan zijn ze klaar en kun je ze uit de pan scheppen.

Serveer ze met wat gesmolten boter en strooi er wat Parmezaanse kaas overheen en serveer direct.

 

Buon appetito!
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This