Als ik een tip mag geven, knijp echt al het vocht uit de spinazie en hak het heel fijn voordat je er balletjes van maakt. Dit voorkomt dat ze bij het koken uit elkaar gaan vallen.
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
500 gram spinazie
125 gram ricotta
Vers geraspte Parmezaanse kaas (naar smaak)
1 eierdooier
Beetje bloem
50 gram boter (ik gebruikte biologische grasboter)
Zout en peper
Stappen
Kook de spinazie vijf minuten in een minimum aan water. Laat de spinazie uitlekken en afkoelen. Knijp hierna rigoreus al het vocht er uit en snij het fijn.
Meng de fijngesneden spinazie met de ricotta, wat Parmezaanse kaas en de eierdooier. Breng op smaak met zout en peper.
Maak er compacte balletjes van en bestuif ze met wat bloem.
Kook ze in water met wat zout. Ik probeerde het water tegen de kook aan te houden zodat de balletjes niet helemaal door de pan gaan dansen door reuring in de pan van het kokende water. Als ze boven komen drijven dan zijn ze klaar en kun je ze uit de pan scheppen.
Serveer ze met wat gesmolten boter en strooi er wat Parmezaanse kaas overheen en serveer direct.
Eet smakelijk!
Nog meer lekkere recepten
Sharing is caring!