Soba noodle salad

Kleine moeite, groot genot!

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Heb je het druk en weinig tijd? Deze Japanse lauw-warme noodle salade staat binnen een kwartiertje op tafel en in een smaak explosie waardoor je de stress even kunt vergeten. Droom weg van het verre Japan en geniet van dit heerlijke simpele gerecht. Japan staat bekent om zijn prachtige kersenbloesem (Sakura), maar wist je dat je in de juiste periode dit spektakel ook in Nederland kunt aanschouwen? Elk jaar kun je van de kersenbloesem genieten in het Amsterdamsbos. Kersenbloesem Amsterdam Soba noodles Soba is de Japanse naam voor boekweit. Deze noodles zijn dan ook (voor het grootste deel) gemaakt van boekweitmeel. Het is gebruikelijk om soba noodles met stokjes te eten. Meestal geserveerd in een kom en tijdens het eten van warme gerechten is het volkomen acceptabel om slurp geluiden te maken. Het naar binnen slurpen helpt bij het afkoelen van het warme gerecht. Deze lauw-warme salade mag je natuurlijk ook gewoon met bestek eten. Voor de smaak maakt dat niets uit.

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

2 bundels soba noodles
2 lente-uien
1/2 bosje verse koriander
1 eetlepel geroosterd wit sesamzaad

Dressing
1 eetlepel neutrale olie
3 eetlepels sesamolie
1/2 theelepel rode pepervlokken
3 eetlepels honing
3 eetlepels sojasaus

Stappen

Kook de soba noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Doe ondertussen de olie (sesam en neutraal) en de rode pepervlokken in een steelpannetje en verwarm dit een minuut of drie op laag vuur. Haal het daarna van het vuur en laat even afkoelen. Voeg daarna de honing en de sojasaus toe en roer goed door.

Snij de lente-ui in dunne ringetjes en snij de koriander fijn.

Giet de noodles af en spoel ze goed met koud water.

Doe de noodles, de dressing, de lente-ui en de koriander in een kom en roer goed door.

Verdeel het nu in porties en garneer met het sesamzaad.

お食事をお楽しみ下さい

O shokuji o o tanoshimi kudasai

Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest