Tip: ik gebruik meestal garnalen uit de vriezer zodat ik deze altijd in huis heb. Voordat ik de garnalen gebruik laat ik ze altijd ontdooien in een kom met lauw water. Daarna dep ik ze goed droog. Vroeger gebruikte ik nog wel eens bevroren garnalen direct in het gerecht (“ze ontdooien wel in de pan”), maar dan worden ze snel droog. Ik gebruik overigens nooit voorgekookte garnalen…daar zit niet veel smaak aan. Rauwe garnalen dus, gepeld of ongepeld, afhankelijk van de toepassing in het gerecht.
Andere bijzondere combinaties
Garnalen met kaas is niet een voordehandliggende combinatie, maar het werkt wel. Net als surf en turf (een combinatie van vis en vlees), chocola/chili, spek/stroop, koffie/sinaasappel en mijn eigen favoriet, banaan met melk, daar was ik vroeger echt gek op. Een verse witte boterham met banaan en een glas melk. Ach, het kan erger toch? Het maakt eigenlijk ook niet uit…als het lekker is dan is het lekker!
Heb jij ook een bijzondere combinatie?, laat het me dan even weten in een reactie. Ik ben heel benieuwd!
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
1 theelepel korianderkorrels
1/2 theelepel rode pepervolkken
1 paprika
1 ui
2 tenen knoflook
50 gram geraspte kaas
400 gram gepelde tomaten
1 scheutje witte wijnazijn
1 theelepel suiker
Stappen
Snipper de ui en de knoflook en fruit deze aan in wat olie. Voeg de in blokjes gesneden paprika toe en bak deze mee totdat deze wat zachter is geworden.
Voeg de koriander, azijn, suiker, pepervlokken en de tomaten toe. Roer goed door en laat dit zeker 25 minuten zachtjes stoven.
Voeg de garnalen toe en laat ze even meegaren.
Breng op smaak met peper en zout en doe het mengsel in een aardenwerkpot of andere ovenbestendige schaal. Rasp er de kaas overheen en zet dit onder de grill totdat de kaas bruin begint te worden.
Serveer met een glaasje raki en vers Turks brood.
Eet smakelijk!
Nog meer lekkere recepten
Sharing is caring!
Toen ik de foto zag dacht ik gelijk aan lasagne 🙂
Kaas en garnalen is echt wel lekker. Vaak op al en smaakt nog steeds goed.
Geen lasagne, maar dat is wel een goed idee voor een volgende keer!
Wat een aparte combinatie inderdaad! Maar ik ben gek op kaas en garnalen, dus waarom niet 🙂