Dit is echt een gerecht dat mij heel erg aanspreekt. Lekker gekruid, licht pittig, hart verwarmend en in combinatie met de meegestoofde groenten ook nog eens gezond. In Griekenland eet ik dit vaak als mezze in combinatie met zo veel mogelijk andere hapjes, maar thuis eet ik het meestal als hoofdmaaltijd met basmatirijst. Dan ben ik gelijk weer terug in die taverne met uitzicht op zee, staren naar de ondergaande zon, luisteren naar het breken van de golven en af en toen een balletje proeven.
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
1 blik gepelde tomaten
1 ui
1 rode paprika
1/2 courgette
1 theelepel chilipoeder
2 theelepels oregano
1 snuf kaneelpoeder
1 theelepel komijnpoeder
2 laurierblaadjes
2 eetlepels honing
2 tenen knoflook
Keftedes
300 gram rundergehakt
2 eetlepels bloem
1 ei
1 theelepel kaneel
2 theelepels oregano
2 tenen knoflook (uit de pers)
1 theelepel chilipoeder
Stappen
Meng de ingredienten voor de keftedes door elkaar en maak er balletjes van ter grote van een golfballetje. Bak ze in wat olie rondom bruin (ze hoeven niet gaar te zijn, dat gebeurt dadelijk in de tomatensaus).
Bewaar de balletjes op een bord met een velletje keukenpapier en laat de olie in de pan.
Snipper de ui en de knoflook voor de saus en fruit ze glazig in de olie die nog in de pan zit. Snij de courgette en de paprika in grove stukken (+/- 1 cm) en bak ze mee totdat ze wat zachter zijn.
Voeg het blik tomaten toe, samen met de kruiden en de honing. Laat dit nog een paar minuten doorstoven.
Voeg de keftedes toe en roer voorzichtig door. Laat de balletjes meestoven tot ze gaar zijn.
Serveer met rijst en tzatziki.
Eet smakelijk!
Sharing is caring!
Goedemiddag
Even een vraagje waarom gaat die bloem door het gehakt? En krijg je dan geen klontjes?
Groetjes shirley
Bloem gebruik ik om te binden, zodat de keftedes minder snel uit elkaar vallen.