Kip cacciatore, een italiaanse jachtschotel
Het woord cacciatore betekent jager in het Italiaans. Dit is dus een heerlijke Italiaanse jagesrstoofschotel. Het is een eenvoudig eenpans gerecht en dat is natuurlijk makkelijk om te maken na een lange dag jagen en is bovendien een heerlijke bevredigende maaltijd vol met groenten en aardappel. Tegenwoordig wordt het vaak gemaakt met kip, maar met konijn kan het ook. Ik ging op jacht naar een lekker stukje kipdijfilet in de supermarkt.
Kip cacciatore, een Italiaanse jachtschotel
Je begint met het bakken van de kip. Daarna gaan de harde groenten en de aardappel in de pan. Als je die een tijdje hebt meegebakken kan de tomatenpuree, tomatenblokjes en de bouillon erbij. Nu moet het even stoven voordat de champignons erbij gaan. Als laatste en vlak voor het opdienen gaat er nog verse peterselie doorheen. Dit recept is glutenvrij. De aardappels zorgen zelf voor het binden van de saus.
Wat eet je erbij?
In principe is dit een complete maaltijd, maar een lekker stuk brood om in de saus te dippen is aan te bevelen. Als de fles rode wijn toch open is, zorg dan dat er wat over is voor bij dit gerecht.
Kip cacciatore, een italiaanse jachtschotel
Voorbereidingstijd
Minuten
Wachttijd
Minuten
Kooktijd
Minuten
Aantal porties
Personen
Ingrediënten
350 gram kipdijfilet
500 aardappelen
3 tenen knoflook
1 ui
2 paprika’s
2 wortelen
1 blik tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
100 ml rode wijn
1/2 bosje verse peterselie
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
1 runderbouillonblokje
1/2 eetlepel rode pepervlokken
250 champignons
15 zwarte olijven
peper en zout naar smaak
olie om in te bakken
Stappen
Snij de kipdijfilet in blokjes en breng op smaak met peper en zout. Bak ze bruin in de olie.
Schil de aardappels (niet nodig indien biologisch) en snij deze in blokjes. Snij de wortels in plakjes, de paprika’s in grove blokken en de ui in halve ringen. Snij de knoflook fijn.
Maak een halve liter bouillon van het blokje.
Voeg de tomatenpuree bij de kip en bak een minuutje mee.
Doe nu de groenten bij de kip in de pan. Bak dit een aantal minuten.
Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door. Doe de bouillon en de rode pepervlokken erbij.
Laat dit stoven totdat de aardappel bijna gaar is. Voeg dan de in plakjes gesneden champignons en de olijven toe. Laat het stoven totdat de aardappel helemaal gaar is. Dit zorgt ook dat de saus gaat binden.
Roer de fijngesneden peterselie erdoor en serveer.
Dit recept is



Buon appetito!
Eet smakelijk!
Nog meer lekkere recepten