Kip gemarineerd in koreaanse chilipasta

Met komkommer namul

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Geen gouden medaille voor mij en zelfs geen podiumplaats, want dit is het eerste Koreaanse recept op mijn blog terwijl de Olympische winterspelen in Korea al lang zijn afgelopen. Slechte timing dus! De winter ligt echter nog steeds op de loer en maakt dit weekend zelfs een onverwachte en ongewenste comeback. Van dit pittig zoete gerecht met Koreaanse chilipasta gochujang krijg je het gegarandeerd warm.

Even naar de toko

Je moet voor dit gerecht wel even naar de toko om de gochujang chilipasta te kopen. Ik ga meestal naar Amazing Oriental in Amsterdam of naar de Japanese and Korean Food Market Shilla aan het Gelderlandplein. Maar bij een goed uitgeruste toko bij jou in de buurt is het vast ook verkrijgbaar. De chilipasta is gemaakt van pepers, kleefrijst en gefermenteerde sojabonen. Het smaakt vrij mild en een beetje zoet. Als je toch bij de toko bent, neem dan direct een fles donkere sojasaus mee. De overige ingrediënten vind je bij de supermarkt

Lekker met de heerlijke frisse komkommer-namul…

Koreaanse chili kip

Lees ook eens mijn blog over Jeong Kwan, een Koreaanse non die de sterren van de hemel kookt. Zij inspireerde mij om ook eens een Koreaans gerecht te maken en dat beviel zo goed dat ik dat vaker ben gaan doen. Ik hoop dat jij het ook zo lekker vindt.

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

Kip gemarineerd in Koreaanse chilipasta

500 gram kipdijfilet
2 eetlepels gochujang-chilipasta
2 eetlepels rijstwijn
1 eetlepel donkere sojasaus
3 teentjes knoflook
3 theelepels sesamolie
1/2 eetlepel geraspte verse gember
2 lenteuitjes (gesnipperd)
1 theelepel zwarte peper (uit de molen)

Komkommer-namul

1 komkommer
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel lenteui
1 teentje knoflook
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)
1/2 milde chilipeper (b.v. Spaanse) (in reepjes)
zout

Stappen

Kip gemarineerd in Koreaanse chilipasta

Meng de gochujang-chilipasta met de rijstwijn, sojasaus, knoflook, sesamolie, gember, lenteui en zwartepeper.
Snij de kip in kleine blokjes en voeg deze bij de marinade. Roer goed door en laat deze een paar uur lekker intrekken in de koelkast.
Bak of grill de kip totdat deze gaar is.

Komkommer-namul

Snij de komkommer over de lengte in dunne slierten. Ik gebruik hiervoor een kaasschaaf. Doe de slierten in een vergiet of zeef en betrooi met wat zout. Dit ontrekt het vocht uit de komkommer. Giet na 10 minuten het vocht af.
Roerbak de komkommer, lenteui en knoflook in wat olie. Niet te lang, want het moet knapperig blijven.
Doe de komkommer is een schaaltje en meng de sesamolie er door.
Garneer met de sesamzaadjes en dunne reepjes spaanse peper.

맛있는 먹다
Mas-issneun meogda
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest