Klaar voor Koning Winter
Stamppot boerenkool met rookworst en gerookt spek ReisverhalenWereldgerechtenBoerenkool is een typische wintergroente. Wist je dat boerenkool na een vorstperiode zoeter smaakt dan daarvoor? Het komt om dat de plant bij vorst zetmeel gaan omzetten in suikers om zichzelf tegen de kou te beschermen.
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
30 gram roomboter (in blokjes)
100 ml melk
Grote zak voorgesneden boerenkool
125 gram gerookte spekjes
1 rookworst
Peper/zout
Stappen
Schil de aardappelen en snij ze door het midden. Doe ze in een pan met water zodat ze net onder staan. Doe de boerenkool er bovenop en leg daar dan weer de rookworst op. Kook dit met de deksel op de pan gaar in ongeveer 20 minuten.
Bak de spekjes totdat ze krokant zijn.
Verwarm ondertussen de melk in een pannetje.
Verwijder de rookworst zodra de aardappels gaar zijn en giet de aardappels met de boerenkool af.
Stamp dit fijn en roer de roomboter er doorheen. Giet daarna de warme melk er door en roer totdat er een mooie stamppot ontstaat.
Roer de spekjes er doorheen en serveer met de rookworst en een lekkere mosterd!
Nog meer lekkere recepten
Sharing is caring!
Ohh heerlijk zeg! Ik ben echt een groot fan van stamppot en kan dit meerdere keren per week eten. Zuurkool is mijn favoriet. 😉
Ja, zuurkool!! Ik ben het zelf aan het maken…nog lekkerder!