Mamallapuram

Kleurrijk India

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Mijn eerste kennismaking met India verliep niet heel soepel. We zouden met KLM/Air France via Parijs naar Chennai (vroeger Madras) vliegen. Toen we op Schiphol geboard waren en zaten te wachten op vertrek, werd er omgeroepen dat de vlucht naar Parijs helaas niet kon vertrekken. Er was een probleem met de remmen. We mochten weer van boord en konden wachten op een latere vlucht. Dat vonden we toch een beetje zonde van de tijd en spoedden ons naar de transitbalie.

Snel omboeken

Daar was het erg druk, maar met wat geluk stonden we snel voor een van de balies. Daar legden we onze situatie uit en vroegen of het mogelijk was om op een andere manier naar Chennai te vliegen. Het was even zoeken, maar twee uur later konden we met een andere vliegtuigmaatschappij naar Chennai. Wel met tussenstops in Mumbai en Bangalore, uiteindelijk een hele lange vlucht. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar al slapend landden we in Chennai.


Eindelijk in India, maar…

Daar aangekomen bleek onze check-in bagage wel in Parijs te zijn aangekomen. Dat is balen. We hadden een lijstje van hotels aangekruist in de Lonely Planet en vonden als snel een plek om te slapen. Nu op jacht naar shampoo en tandenborstels. Ook dit was geen probleem want op het dichtsbijzijnde marktje konden we alles kopen wat we nodig hadden. Twee dagen later kregen we uiteindelijk onze bagage terug en konden we door naar onze eerste bestemming Mamallapuram.

Groot geluk

Geluk bij een ongeluk van dit gedwongen langere verblijf in Chennai was de ontdekking van Saravana Bhavan….een heerlijk restaurant. Zie mijn eerdere blog over mijn favoriete restaurants in de wereld.

Mamallapuram

In Mamallapuram vielen we met onze neus in de ghee uuhh boter. Er was een festival gaande en op de ochtend dat we naar de historische site gingen zagen we de start van het festival. Duizenden mensen namen s’morgens een duik in zee. Volledig gekleed uiteraard dus dat was een kleurrijk spektakel.

De historische site staat op de Unesco werelderfgoed lijst. De monumenten zijn bijna allemaal uit een stuk steen uitgehouwen. Absoluut een bezoek waard.

Natuurlijk waren de huidige lokale bewoners van deze historische siteย ook aanwezig ๐Ÿ™‚

 

Kleurrijk India

Ondank de moeizame reis er naar toe was mijn eerste kennismaking met India geweldig. Zo goed zelfs dat we er nog diverse keren zouden terug keren en er nog vaak heen zullen gaan. Kleurrijk India…I love you!!!

wat is jouw kleurrijkste moment in India?

Pin It on Pinterest

Share This