Kleurrijke Cao Dai Tempel

In Tay Ninh, Vietnam

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Onze route in Vietnam ging van Ho Chi Minh naar Hanoi. Vanuit Ho Chi Minh deden we een aantal tours. Een driedaagse Mekong Delta tour en een tour naar de kleurrijke Cao Dai temple in Tay Ninh. Het is een prachtig gebouw met mooie versieringen.

Cao Dai

De Cao Dai aanhangers geloven dat er één god bestaat. Het geloof beoogd een ideale religie te creëren van de in Vietnam aanwezig religies. Het is een kleurrijke mix geworden van het Boeddhisme, Islam, Confucianisme, Taoïsme en het Christendom.Ceremonies in de tempel

Je kunt ceremonies bijwonen vanaf het balkon. Je ziet dan verschillende kleuren gewaden om aan te geven welk stroming iemand aanhangt. Geel is voor het Boeddhisme, blauw voor het Taoïsme en rood voor het Confucianisme. Uiteraard moet je zelf wel gepast gekleed zijn…schoenen uit, armen en benen bedekt. Ik vond een een hele ervaring om dit van zo dichtbij mee te mogen maken.

Cao Dai tempel, Vietnam

Cao Dai tempel, Vietnam

Cao Dai tempel, Vietnam

 

Cao Dai tempel, Vietnam

Dit is maar een van de vele voorbeelden waarom je naar Vietnam zou moeten. Vaak worden dagtours aangeboden naar de Cao Dai tempel in combinatie met de Cu Chi tunnels. Het is een prachtig, kleurrijk land. En dan heb ik het nog niet over het eten gehad.

Snacken op z'n Vietnamees

Om weer even het gevoel te hebben om weer in Vietnam te zijn kook is soms Vietnamees. Kijk eens naar het recept voor Vietnamese verse rijstvelloempia’s. Veel makkelijker te maken dan je misschien denkt.

Pin It on Pinterest

Share This